Vrachtwagens maken onderweg reclame voor het toerisme in Noord-Frankrijk

noord frankrijk

Vrachtwagens maken onderweg reclame voor het toerisme in Noord-Frankrijk. Deze zomer zullen publicitaire vrachtwagens Vlaanderen doorkruisen met op de achterkant reclame voor het toerisme in Noord-Frankrijk. De campagne ‘Op stap in Noord-Frankrijk’ is gericht op Vlamingen en Nederlanders die onderweg worden geprikkeld om op de heen- en terugreis van hun vakantie of op een ander moment te stoppen om Noord-Frankrijk te ontdekken.

noord frankrijkHet merendeel van de Belgische en Nederlandse toeristen doorkruist iedere zomer Noord-Frankrijk via de autosnelwegen A1 en A2. Maar langs deze routes staan niet veel toeristische informatieborden, die uitnodigen om eens even te stoppen. Maar om Noord-Frankrijk echt te leren kennen, moet je de eerste de beste afslag nemen om heerlijk te toeren. Om dit te benadrukken heeft Toerisme Noord-Frankrijk het merk « Op stap in Noord-Frankrijk » in het leven geroepen. Dit meest dichtbije Frankrijk is voor velen helaas nog een onbekende streek, maar er is een keur aan bezienswaardigheden. Een streek waar nog iets te ontdekken valt.

Deze zomer wordt het accent gelegd op de Museumkorting. 16 musea bieden een speciaal tarief aan : 2 personen voor de prijs van 1. Verder zijn er de Zomerse Zoektochten op de fiets langs op historische en verrassende plekken in Noord-Frankrijk. Daarnaast komt Toerisme Noord-Frankrijk met speciale thematische autoroutes. En in dit gebied zijn vertellen de sporen in het landschap het verhaal van de Groote Oorlog (14-18). Tot slot bestaan er speciale kant-en-klare fiets-, wandel- en cultuurarrangementen gericht op Vlamingen en Nederlanders.

Zoals bij toeristische beurzen en campagnes in bladen, wil Toerisme Noord-Frankrijk haar boodschap brengen daar waar de mensen zich bevinden. In het geval van de zomer dus op de snelweg!

Toeristen de de vrachtwagens onderweg spotten, op de foto zetten en dit posten op de facebookpagina van Op stap in Noord-Frankrijk (www.facebook.com/opstapinnoordfrankrijk) maken in het najaar kans op een uitwaaiweekend aan de Noord-Franse kunst. Mogen we er wel ten stelligste op wijzen een foto te nemen op veilige wijze. Dus zeker niet al rijdend terwijl u zelf het stuur hanteert !!!

De 6 vrachtwagens rijden gedurende 8 weken in juli en augustus op de E17 tussen Antwerpen, Gent en Lille (Rijsel). www.opstapinnoord-frankrijk.com

Caroline Neels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here