Aalstenaars vinden de weg naar Hopmarktparking

Na één jaar vinden Aalstenaars vlot de weg naar Hopmarktparking. De meest centrale parking van de stad, de Hopmarktparking, bestaat vandaag 1 jaar en kan terugblikken op een mooie start. SD&P-Schepenen Ann Van de Steen en Dylan Casaer zijn dan ook
fier op deze realisatie die tot stand kwam in een goede samenwerking met uitbater Interparking.

parking hopmarktDe voorgaande jaren investeerde Aalst volop in de leefbaarheid in de stad. Dit gebeurde onder andere door het vernieuwen van de verschillende centrumpleinen. “Met de heringerichte Hopmarkt werd vorig jaar alweer een pareltje afgeleverd”, meent Ann Van de Steen (SD&P), schepen van Stadsvernieuwing.

Doordat bij de herinrichting van het plein het parkeren ondergronds werd gebracht, ontstond een mooie opportuniteit om op wandelafstand van de lokale winkels en horeca extra parkeercapaciteit (317 plaatsen) te creëren.

“De Hopmarktparking werd op 15 juli 2013 officieel geopend. Het voorbije jaar vonden bijna 200.000 bezoekers hun weg naar de centrumparking. Vooral bij kortparkeerders, mensen die bv. een paar uurtjes gaan shoppen, blijkt de parking zeer populair. Op piekmomenten spreekt Interparking zelfs van een maximale bezetting”, aldus Dylan Casaer, schepen van Mobiliteit (SD&P). “Er is vandaag in Aalst geen gebrek meer aan parkeermogelijkheden. Ook de 11 plaatsen voor mindervaliden worden intensief gebruikt waardoor we ook de mobiliteit van personen met een beperking verhoogden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here