Karen Vaes op de 24u van Zolder

karen vaes

Karen Vaes zal dit jaar de kleuren van Think-Pink verdedigen op de 24u van Zolder. De Hasseltse Karen Vaes was recreatief met karting bezig toen ze in 2011 hoorde van een drift girl competitie. “Racen en driften met auto’s” klonk haar als muziek in de oren dus schreef ze zich in. Ze kwam als winnares uit de bus en kreeg hierdoor een gratis race en drift opleiding via Skylimit events. karen vaesNaast het behalen van een derde plaats in het Belgische amateur drift kampioenschap slaagde ze ook met glans voor haar nationale racelicentie. 2013 werd dan het jaar van de grote doorbraak. Ze nam deel aan het BRCC kampioenschap met een Skylimit Yokohama Porsche met als hoogtepunt haar eerste deelname aan de 24 Hours of Zolder. Met 3 podiumplaatsen in het Belgisch kampioenschap en een 5de plaats in haar klasse tijdens de 24 Hours of Zolder sloot ze haar debuut seizoen in de nationale autosport met glans af.

De honger naar een vervolg is heel sterk bij Karen en samen met Skylimit Events probeert ze verder aan de weg te timmeren. Tijdens de voorbije Indy 500 stond een pilote helemaal in de spotlights. De Britse Pippa Mann stond er namelijk aan de start in de kleuren van Susan G. Komen, een Amerikaanse borstkanker foundation. Door haar studies als verpleegster kwam Karen ook al in contact met deze materie en nam het initiatief om iets uit te werken met Think-Pink. Met de Menzo 24 Hours of Zolder als meest toonaangevende autosportwedstrijd in Vlaanderen werd ervoor gekozen om deze wedstrijd samen aan te pakken.

Karen zal daarom dit jaar de kleuren van Think-Pink verdedigen op de 24u van Zolder. Ze wil dit doen om aandacht te vragen voor de strijd tegen borstkanker en vrouwen mee oproepen om zich tijdig te laten screenen. Haar racepak én wagen zullen alvast de kleuren van Think-Pink vertegenwoordigen. Maar bovenal wil ze ook geld inzamelen voor Think-Pink en meer bepaald voor wetenschappelijk onderzoek. In het najaar start Think-Pink immers met een nieuwe pijler binnen haar werking. “De vraag voor specifiek onderzoek in ons land kregen we geregeld in het verleden. Voor het eerst gaan we nu van start met eigen gefinancierd wetenschappelijk onderzoek. We starten hieromtrent ook een nieuwe campagne op en hopen zo veel mogelijk centen bijeen te krijgen. Elke dag sterven gemiddeld 7 vrouwen per dag in ons land aan borstkanker. Dat zijn er nog steeds 7 te veel. We weten jammer genoeg nog steeds niet wat borstkanker veroorzaakt. Maar de behandelingen, de zorg en nazorg zijn er enorm op vooruitgegaan. Er is dus ook veel hoop. En die hoop willen we versterken door nieuwe initiatieven en onderzoek. Binnenkort maken we bekend hoe en waar we aan de slag gaan, en lanceren we ook onze nieuwe campagne” aldus voorzitter Heidi Vansevenant.

karen vaes1

Tijdens de trainingen van de Menzo 24 hours of Zolder op donderdag 28 augustus zullen 10 lotgenoten genieten van de sfeer van het racen. Een unieke VIP-night waarbij ze kennis kunnen maken met de piloten, een kijkje mogen nemen in de pitboxen met een afsluitende receptie in de Skylimit Lounge aan de tankzone van Circuit Zolder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here