Palm Parkies Special met Binti en Kraantje Pappie

parkies

Palm Parkies Special met Binti en Kraantje Pappie

DEINZE – Op woensdag 30 juli staat er een speciale editie van de Palm Parkies concerten gepland. De organisatoren van de Parkies bieden op die avond met de steun van stad Deinze een programma aan op maat van jongeren: Binti, Dj Peirzy en Kraantje Pappie zorgen voor een feestje. Tussen 19.30 en 20.30 u. is er zelfs een happy hour voorzien. Iedereen krijgt dan bij aankoop van 4 drankbonnen een gratis portie frietjes.

parkiesBINTI
Om 20 u. bijt Binti de spits af. Binti bestaat uit zes zingende zussen uit Deinze. Hadiel, Yasmin, Amina, Rana, Sherien en Fedia Holail zijn samen opgegroeid met een passie voor muziek. Deze passie deed hen besluiten hun stemmen te verenigen: Binti was geboren. Voor die naam lieten ze zich inspireren door hun Egyptische roots: Binti betekent in het Arabisch immers “mijn dochter”, “mijn meisje”.

Ze creëerden een eigen sound en verfijnden deze door op straat en op kleinere festivals op te treden. In een mum van tijd stond Binti ook op grotere podia, waar ze onder meer opgemerkt werden door Flip Kowlier, wat hen een toffe samenwerking bezorgde. Ook bij Sioen vielen ze in de smaak, en Binti ging gretig in op het voorstel om backings te doen op zijn nieuwste plaat.

De muziek die de zussen met Binti brengen is voornamelijk vocaal, met ondersteuning van gitaar (Amina) en dwarsfluit (Rana). In wat ze zingen volgen ze elk hun hart, wat hen tot een heel uiteenlopend repertoire heeft gebracht, gaande van reggae, soul, jazz, close harmony en blues tot vrolijke pop. Zes stemmen, evenveel invloeden, maar één sound die men uit de duizend herkent.

DJ PEIRZY
Om 21 u. verzorgt DJ Peirzy de warming up voor Kraantje Pappie. DJ Peirzy, een 24-jarige Deinzenaar, werd al van kindsbeen af gebeten door de dj-microbe die hij erfde van zijn vader. Wat thuis begon, is stilaan uitgegroeid tot een uit de hand gelopen hobby. Door de jaren heen ontdekte DJ Peirzy zijn eigen stijl, die tot op vandaag nog verder evolueert. Hij draaide al op heel wat plaatsen zoals JC Brieljant, diverse danscafés, Qubus oudejaar, Brielpoort,… Verder mocht hij al enkele warming ups doen voor klinkende namen zoals Robert Abigail, Buscemi… Kortom: “Always ready to start a party”!

KRAANTJE PAPPIE
Om 21.30 u. is het dan zover en zal Kraantje Pappie er een groot feest van maken. ”Feestie!” Deze kreet heeft de Groningse rapper Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen) zich eigen gemaakt en staat symbool voor zijn leven de afgelopen jaren. Net als The Opposites, De Jeugd Van Tegenwoordig en Gers Pardoel is Kraantje Pappie het uithangbord van de florerende huidige generatie Nederhoppers.
Vorig jaar vroeg zowat elk radiostation zich maandenlang af waar in godsnaam die dekselse Kraan toch uithing. Miljoenen YouTubehits, een succesvol debuutalbum ‘Crane’, een concert in de toenmalige Pyramid Marquee van Rock Werchter en een dik verdiende driesterrenrecensie in Humo later is de voormalige Nederlands kampioen judo helemaal terug. Net als zijn Groningse broeders van Dope D.O.D. gaat Kraantje opnieuw loos op de beats van dupstep/drum & bass-heersers Noisia. Kraantje Pappie neemt zijn publiek duidelijk in een stevige houdgreep en laat niet meer los tot iedereen voor de bijl gaat!

Om 23 u. wordt de feestavond afgesloten met een prachtig muzikaal vuurwerk. Na het vuurwerk kan iedereen tot in de late uurtjes verder feesten op de ‘Afterkaandels’ in JC Brieljant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here