Snoei uw struiken langs de openbare weg

Snoei uw struiken langs de openbare weg. Fietsers op de Oudenaardseheerweg moeten op verschillende plaatsen uitwijken voor overhangende takken. Het fietspad is aanzienlijk versmald door begroeiing en vormt een gevaarlijke situatie, zeker voor fietsende kinderen.

haagHet gemeentebestuur heeft de eigenaars aangeschreven met de vraag de beplanting te verwijderen. Mocht u in andere straten iets gelijkaardigs opmerken, mag u dat melden aan de bewoners ofwel aan de gemeente via www.nazareth.be/meldpunt.

De verplichting om de openbare weg vrij te houden, is beschreven in het reglement op gemeentelijke administratieve sancties (GAS): “De eigenaar of de gebruiker van een onroerend goed moet ervoor zorgen dat de bomen, beplantingen en hagen zodanig onderhouden worden dat er geen beplanting is: over de rijweg (tenzij hoger dan 4,5 meter), over de gelijkgrondse berm, het fietspad of het trottoir (tenzij hoger dan 2,5 meter), dat de verkeerstekens, de verkeersborden of de huisnummers bedekt, dat enige belemmering betekent voor de leesbaarheid van de straatnaamborden, dat de openbare verlichting gehinderd wordt, dat de toegang tot nutsvoorzieningen belemmert.

“De eigenaar of de gebruiker (als hij ertoe bevoegd is) moet op eenvoudig verzoek de belemmerende beplanting snoeien of verwijderen. “Als de overtreder dit niet onmiddellijk in orde brengt, kan de gemeente dit zelf doen, op kosten en op risico van de overtreder.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here