De echte openingsstoet van de Gentse Feesten

gentse feesten

De échte openingsstoet van de Gentse Feesten

De Weergaloze Brigade, het collectief van jonge en iets minder jonge Gentenaars rond vzw Trefpunt, schiet stad Gent te hulp. “Toen de keuze werd gemaakt om de Gentse Feesten op een vrijdag te laten starten werd de traditionele openingsstoet duidelijk over het hoofd gezien”, meent de Brigade. Die stoet gaat namelijk door op zaterdag 19/07, wanneer de Feesten eigenlijk al van start zijn gegaan. “Kan gebeuren, daarom springen we even in” aldus de Brigade. Wie mee de aftrap van de Feesten wil geven is op vrijdag 18/07 om 18h45 welkom op het Bisdomplein voor “de échte openingsstoet van de Gentse Feesten”.

gentse feestenVergetelheid

“Het is een beetje als ’s ochtens je kleren aantrekken en dan in je douche stappen”. Voor de Brigade klopt het niet dat de openingsstoet nog moet doorgaan wanneer de Feesten eigenlijk al zijn gestart. Ook de collega’s van Camping Vlasmarkt en Cirq zijn die mening toegedaan en stappen mee in het verhaal. Er worden echter geen verwijten gemaakt: “de stad doet dit zeker niet opzettelijk, ’t is ongetwijfeld een vergetelheid” klinkt het overtuigd. Samen organiseren ze daarom een alternatievrigadee stoet op vrijdagavond om de stad een handje toe te steken en de Gentse Feestenliefhebber de openingsstoet te geven waar hij of zij recht op heeft.

Traject

De stoet start aan het Bisdomplein, gaat van daar naar het Sint-Baafsplein en vervolgens via het E. Braunplein, de Korenmarkt en de Groentemarkt naar de Hoogpoort. Er wordt verder gewandeld naar het stadhuis waar ondertussen de openingsceremonie doorgaat. Iedereen in het stadhuis, Feestenburgemeester inbegrepen, wordt via de Belforstraat meegenomen richting Sint-Jacobs om de Feesten om 20h samen met Walter De Buck in stijl in te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here