Welcome to Beachland

beach land

Welcome to Beachland zo werden we dit weekend verwelkomt op het strand van Blankenberge/Wenduine. Het hing al een paar dagen in de lucht dat het festival Beachland er weer zat aan te komen. Want sinds verleden week waren er in het havengebied van Blankenberge duidelijke parkeerverbodstekens geplaatst ” verboden te parkeren Beachland” gevolgd met de volgende boodschap;” Er wordt gesleept”. Een niet  mis te verstane boodschap voor één ieder die het toch zou wagen zijn voertuig daar achter te laten.

festivalIn de loop van de week kon je vanop de verschillende staketsels het opbouwen van het gesloten “dorp” Beachland langzaam maar zeker zien groeien. Met als kers op de taart in laatste instantie de verschillende deejay sets van waarop het allemaal zou gebeuren. En het moet gezegd het geheel oogde mooi op het strand.

En zaterdag was het dan eindelijk zover van heinde en ver zag je de massa toestromen met maar één doel voor ogen namelijk een weekend lang genieten van de drumms en beats en uit de bol gaan op het strand. Het enige wat ontbrak was een stralend zonnetje maar daar konden de organisatoren niks aan veranderen natuurlijk.

Toen wij eindelijk aan de ingang kwamen werden we vriendelijk maar kortdaat gefouilleerd om te zien of we geen verboden dingen bij ons hadden zoals wapens en drugs, zelfs de rugzak van de fotograaf werd helemaal gecontroleerd. Geen overbodige luxe zo zou later blijken, want er werd dit weekend een meerderjarige man uit zele opgepakt met 85 xtc pillen bij zich. Wat meteen duidelijk maakt dat de 50-tal aanwezige securitymensen van de DMG group uit Westerlo geen overbodige luxe waren.

beach landMaar éénmaal binnen was het niks anders dan genieten van de sessies van de verschillende dee-jays. Omstreeks 16.30 beklom Zohra de set voor haar optreden en meteen sloeg de vlam in de pan en begon iedereen op de tonen van haar performance te dansen. Maar ook de anderen moesten niet onderdoen voor haar want overal zat de sfeer er goed in en genoot iedereen van de keiharde muziek ieder in zijn genre.

Omstreeks 00.00u keerden we nog eens terug naar het strand voor het optreden van de top of the bill want niemand anders dan Regi mocht de eerste avond afsluiten. We hoorden geen enkele keer vragen “waar zijn die handjes?” maar niettegenstaande dat zagen we heel veel handen spontaan de lucht in gaan op zijn geproduceerde beats en drums. Klokslag om 1u werd de muziek stil gelegd (zoals voorzien) en werd de eerste dag afgesloten met een klein maar mooi vuurwerk.

We zijn er van overtuigd dat het feestje ‘s anderendaags nog wel eens zal overgedaan geweest zijn maar door omstandigheden konden we er niet meer bij zijn. In ieder geval we kijken nu al uit naar de editie 2015.

Meer foto’s kan je vinden op onze facebookpagina (link)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here