Monsterboetes voor wie zijn zonnepanelen niet aangeeft

zonnecellenMonsterboetes voor wie zijn zonnepanelen niet aangeeft. De krant “De Zondag” meldt vandaag dat de helft van de eigenaars zijn zonnepanelen niet aangeeft bij de netwerkbeheerders. Dit is verplicht en wie het niet doet kan een boete tot 25.000 euro in zijn bus verwachten. Nieuwe zonnepanelen in Vlaanderen moeten bij de netbeheerder aangegeven worden zodat de netwerkbeheerders op de hoogte zijn welke gebruikers stroom op het net zetten. Dit is nodig, in geval van storingen kunnen deze dan ook beter in kaart gebracht worden.

De sectorfederatie vermoedt dat de helft van die nieuwe zonnepanelen niet worden aangegeven uit onwetendheid en doordat de groenestroomcertificaten zijn weggevallen is er ook minder controle wie nieuwe zonnepanelen plaatst. Anderen geven de nieuwe installaties niet aan omdat deze bang zijn dat er in de toekomst opnieuw belastingen geheven worden zoals een tijdje terug met de netvergoeding het geval was.

Met zonnepanelen spaart u het milieu én uw portefeuille. Twee vliegen in één klap zou je wel denken, maar er komt wel heel wat bij kijken, zo raadpleeg je best de website vreg.be onder de rubriek zonnepanelen. Alle informatie en richtlijnen zijn hier samengevat over het beheer van uw installatie na de aanmelding, over de toekenning van groenestroomcertificaten en over de uitbetaling door uw netbeheerder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here