URGENT.FM-MOBIEL zet Gentse Feesten in gang

URGENT.FM-MOBIEL zet Gentse Feesten in gang. Wegens een explosie van artisticiteit en bedrijvigheid stelt het medialab van Universiteit Gent, genaamd Urgent.fm, wederom een huzarenstuk aan u voor. De blijde intrede van de nieuwe Urgent-mobiel geschiedt op 18 juli ek., een dag die de annalen zal ingaan als de dag waarop dit verplaatsbare juweeltje de buitenwereld zag. Dat de Gentse Feesten editie 2014 op diezelfde vrijdag eveneens gelanceerd worden, is geen toeval, want Urgent.fm heeft zomaar even weer een lustige intrede in de meest memorabele 10-daagse van het land voorzien. Hoera! Driewerf hoera!

ugentDames en heren, mogen wij u voorstellen: de Urgentainer. De Urgent-fm caravan van weleer bolde vrolijk uit en laat zich nu vervangen door … een container. Klinkt sexy, toch? O jawel, de Urgentainer is een kanjer van een mobiele studio, een klassebak, strak, maar uiterst functioneel. Sober, maar stoer en onvergankelijk.

Het tweedehandsreservoir kreeg zijn nieuw design van ontwerper Eric Verberdt en gaat voortaan door het leven als opvangtehuis voor het Urgent-team op verplaatsing. Het hippe interieur werd voorzien door Ikea, digitaal onderzoekscentrum iMinds investeerde mee in de bouw van de mobiel en jonge ondernemer Mathias Ongena van Contralift verzorgt het transport ervan.

Daar het voorfront in drie luiken open kan, er een dakterras voorzien is het interieur ook zonder containerhuis dienst kan doen, zijn merkwaardige mogelijkheden met de nieuwe mobiele studio een feit.

De onthulling van deze mobiele studio gaat gepaard met een eerste Camping Vlasmarkt magazine, oftewel een – euhm – niet zo bescheiden 3 uur durend festijn op de Vlasmarkt, met présences van muzikale gasten als de Piepkes met Pieter Jan De Smet, Sioen en Roland, Hypoquitmutreefuzz, The Salesman Who, en Faces on TV en ander hoog bezoek van onder meer schepen Annelies Storms, Charlatan-kopstuk Gerald Claes, Marc Bracke, directeur Studentenvoorzieningen van UGent, Steven De Fleurquin van Vedett, dat overigens met hun mobiele disco naast de containerdeur staat geparkeerd, Eric Smout van Democrazy en Sarah, bakkerin van ‘De Superette’ (bakkerij annex brood-, grill- en pizzarestaurant) van Kobe Desramaults. Het kakelverse Urgentainerdak wordt ingewijd met een dinner by daylight van de hand van de heer Desramaults kompanen voor het winnaarsduo van de nieuwe websitewedstrijd van Urgent.fm.

Deze openingsceremonie is de aanloop naar een wederom dolle tiendaagse met belachelijk goede radio en muzikaal bezoek van onder meer Little Trouble Kids, Uberdope, Modern Art en Senne Guns.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here