In de ring voor de ultieme dancebattle

Op donderdag 10 juli 2014 volgt Telefacts Zomer vier hiphoppers met vier verschillende verhalen, maar met hetzelfde doel: zich kronen tot King of the Ring, de winnaar van een van de meest prestigieuze wedstrijden ter wereld voor breakdancers.

In een 1 tegen 1-dansgevecht in een boksring en onder het alziend oog van een driekoppige jury nemen de breakdancers het tegen elkaar op om te bepalen wie de beste danser is. Wie zich kan kronen tot koning van de ring, mag rekenen op een internationale danscarrière. Het concept is eenvoudig, de inzet immens groot. Stuk voor stuk hopen de dansers met hun passie uit de armoede te geraken.

dancebattle_1 vtmVeel jongeren voelen zich geroepen om deel te nemen, maar enkel de crème de la crème wordt toegelaten. Casper uit Los Angeles is een van die toppers en bovendien de jongste deelnemer van de battle. Maar voor hem is King of the Ring meer dan gewoon een wedstrijd: “Vroeger was mijn familie – mijn moeder, mijn vader en ik – dakloos”. Casper hoopt dat hij na de wedstrijd gelanceerd is voor de toekomst en zich dus kan verheugen op een beter leven.

Voor de Canadese Dyzee is breakdance een manier om op het rechte pad te blijven: “Vroeger, toen ik 17 – 18 jaar was, zat ik in een bende en nam ik drugs. Ik heb een houvast nodig in het leven en dat is breakdance”. Ook Luis Martinez uit the Bronx, de bakermat van de hiphopcultuur, legt zijn verwachtingen voor de danscompetitie hoog.

Jeffery McCann, beter gekend als Machine, is een van de weinigen die erin geslaagd is om geld te verdienen met zijn passie voor dans. Hij is een grote naam in de wereld van de breakdance en geeft dansles aan jongeren uit de buurt. Als hij nu ook nog King of the Ring kan winnen, zit hij gebeiteld.

In de ring voor de ultieme dancebattle: donderdag 10 juli 2014 om 22.00 in Telefacts Zomer bij VTM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here