Zomertoppers in Denderleeuw

denderleeuw

Zomertoppers in Denderleeuw. Vakantie- en feestkriebels? Perfect! Ook deze zomer zorgt de Vrijetijdsafdeling voor bruisende activiteiten in alle deelgemeenten. Met of zonder zon, het worden het stuk voor stuk zomeravonden om te genieten van muziek, dans, een drankje en gezellig samenzijn.

“Nieuw dit jaar is de lasershow op het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Echt iets om naar uit te kijken”, zegt Alberic Sergooris, schepen van Feestelijkheden. “En ook naar het vuurwerk op de Nationale Feestdag natuurlijk, dat dit jaar opnieuw een spetterende afsluiter van de festiviteiten vormt.”

denderleeuwFeest van de Vlaamse Gemeenschap: zaterdag 12 juli
Hof Ten Henne, Hoogstraat 106, Iddergem

Hof Ten Henne is dit jaar gastheer voor de viering van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Om 19 uur starten de festiviteiten met ‘RED’, een kinderconcert met liveband. Laat je meeslepen in de heldhaftige wereld van deze superheld.

Rond 20.30 uur bezet ‘Zingelong’ het podium met een mix van Nederlandstalige nummers, opzwepende medleys en liedjes van Boudewijn De Groot, Spinvis, The Beatles, Adamo, Louis Neefs, Will Tura, Raymond Van het Groenewoud,… Dit amusante en meeslepende meezingoptreden wordt gebracht door een topband met Nele Bauwens, Wigbert Van Lierde, Jan Hautekiet, Axl Peleman, Ron Reuman en Hans Primusz. Smeer alvast uw stembanden en waan u even zelf artiest! Of kom gewoon luisteren en genieten.

Na de Leeuwenworp om 22 uur is er voor het eerst een spectaculaire lasershow. Daarna zetten we de avond verder met een optreden van JO. Het Jazz Oldearth kwartet brengt melodieuze jazz en bop uit de jaren ’50 en ’60, maar ook wat ouder en recenter werk.
Aan de toog van de Heemkundige Kring Iddergem kan u de hele avond voor een drankje terecht en de Hoevewinkel biedt allerlei lekkers van eigen fabricaat.

De animatoren van speelplein Awimbalieje tekenen present voor een avond speelplezier voor alle kinderen met kindergrime, ballonplooien, een bezoekje aan de boerderij, …

Ook voor de oudere bezoeker is er fijne animatie in de vorm van oude volks- en kermisspelen als blikkenwerpen, touwtrekken, ringwerpen, zich meten aan de pudebak, sjoelbak, bakschieten of hamertjesspel.

Nationale Feestdag: maandag 21 juli
Dorpsplein Denderleeuw

De Nationale Feestdag wordt traditioneel gevierd op het Dorpsplein van Denderleeuw en wordt om 10.30 uur ingezet in de Sint-Amanduskerk met het zingen van het Te Deum.

Het avondprogramma start om 20 uur op het Dorp met de Revival Big Band van Zottegem, bestaande uit een 20-tal muzikanten. Ze spelen vooral jazz-geïnspireerde nummers zoals het een big band past, maar brengen ook latin- en funknummers.

Om 22 uur neemt Fifties Fever over met een avond swingen en jiven op onvervalste rock’n roll, twist, swing en surf! Deze liveband neemt ons mee naar de tijd waarin de mannen galant waren, de vrouwen onweerstaanbaar en de muziek onovertroffen! Op het programma Wanda Jackson, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Fats Domino en nog vele andere legendes.

Om 23 uur knopen we opnieuw aan bij de Denderleeuwse traditie met een spetterend vuurwerk! U krijgt het beste zicht vanaf het dorpsplein voor de kerk. De moeite waard om even uw stoel te verlaten!

Pikkeling: maandag 28 juli
Welleplein

De Pikkeling, het internationaal folkloristisch oogstfeest in de Faluintjesstreek, is dit jaar aan haar 45ste editie toe. Ook voor Denderleeuw is het een jubileumeditie want de Pikkeling zakt al voor de 20ste keer met buitenlandse folkloristische groepen af naar onze gemeente. Dit keer wordt het wervelend en kleurrijk spektakel verzorgd door groepen uit Finland, Georgië, Taiwan en Costa Rica. Het loont echt de moeite om een kijkje te nemen. Kom vanaf 20 uur de (vakantie)sfeer en de wondere wereld van andere culturen opsnuiven. Geniet volop van de internationale klanken, kleuren en geuren. Een hartverwarmende belevenis!

Laat de auto thuis
Vermijd parkeerproblemen en kom met de fiets als het kan.

Wie toch met de auto komt, kan deze in Iddergem kwijt op de parkeerweide in de Kloosterstraat en in de omliggende straten; in Welle ook in de omliggende straten en aan het Broekpark; in Denderleeuw plaatst u uw wagen best aan de Stadionlaan of aan het Walleken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here