Christian Louboutin, de man achter de rode zolen

louboutin_4Christian Louboutin, de man achter de rode zolen. Geen rode loper ter wereld zonder de legendarische stiletto’s met rode zolen. Wereldsterren, maar ook gewone huisvrouwen en zelfs hun mannen zijn wild van de stiletto’s van Christian Louboutin. Vorig jaar verkocht de Franse ontwerper 800.000 paar schoenen. Op dinsdag 8 juli 2014 gunt de man in Telefacts Zomer uitzonderlijk een blik achter de schermen van zijn miljoenenimperium.

Angelina Jolie, Dita Von Teese en zowat alle anderen met naam in de internationale showbusiness lopen rond op de torenhoge hakken van Christian Louboutin. Ook actrice Kirstin Scott Thomas is aan de schoenen verslingerd: “Toen ik de promotie deed van The English Patient, heeft Christian me een paar mooie oranje met gouden Louboutins cadeau gedaan. Dat was 15 jaar geleden en ik adoreer ze nog steeds.”

Christian Louboutin is geboren als schoenmaker. Op zijn dertiende maakt hij zijn eerste paar schoenen, maar zijn grote droom is op dat moment nog om tuinarchitect te worden. Rond zijn 28ste start hij toch zijn eigen schoenmerk. Een simpele, maar geniale ingeving maakte hem tot op vandaag uniek in de wereld van de schoenenontwerpers. Christian Louboutin: “Er was een meisje dat bij me werkte haar nagels aan het lakken. Ik nam haar potje en schilderde de zool met de nagellak en het werd exact hetzelfde als op de tekening. Wat een revelatie!”

louboutin_6In Telefacts Zomer laat Louboutin zich uitzonderlijk volgen door een cameraploeg. De reportage werpt een blik achter de schermen bij zijn modeshows en in zijn atelier, waar de kostbare schoenen met de hand worden gemaakt.

Foto VTM: Christian Louboutin, de man achter de rode zolen: dinsdag 8 juli 2014 om 22.00 in Telefacts Zomer bij VTM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here