Vlamingen met de auto op vakantie

autovakantie

autovakantieDe zomervakantie staat voor de deur en heel wat Vlamingen gaan met de auto op vakantie. Gezien de crisis pakken we daarvoor meestal de auto. Dit gaat van een paar honderd tot een paar duizend kilometers met de auto. Toch moet je opletten dat je niets vergeet. De vakantie begint als je in de auto stapt. Maar heb je alles ingepakt?

Het is goed om alles nog even te controleren en daar hebben we een handige checklist voor gevonden op de website www.handigevakantietips.nl.

Als je met de auto op vakantie gaat, is het niet alleen van belang dat je aan je bagage denkt, maar je moet ook denken aan het onderhoud van de auto. Zijn alle vloeistoffen nog voldoende aanwezig en hoe is het met de bandenspanning? De verzekeringen van jezelf en van de auto dien je ook te controleren want als je lang de weg op gaat is het wel zo fijn dat als er wat gebeurt alles netjes wordt geregeld.

De favoriete vakantiebestemmingen met de auto zijn meestal onze buurlanden zoals Frankrijk, een citytrip naar Parijs, Italië, Rome, Venetië, Luxemburg en Duitsland. Natuurlijk mogen we de Ardennen en de kust niet vergeten.

Wat je zeker niet mag vergeten is om de geldigheid van de autoverzekering, keuringsbewijs na te kijken. Neen eventueel een bijkomende reisverzekering, dit kan je aanvragen aan je verzekeringsmakelaar,  een tijdelijke omnium en een bijstandsverzekering voor uw wagen. Controleer de groene kaart en de geldigheid van de autokeuring.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here