Eerste voetbalstadion verlicht met ArenaVision LED

stayenEen wereldprimeur voor Stayen: Eerste voetbalstadion verlicht met ArenaVision LED van Philips, een doorbraak in stadionverlichting

‘s Werelds eerste installatie van LED-sportveldverlichting die voldoet aan de strengste eisen van internationale televisiezenders en sportfederaties werd gisteren in wereldprimeur in een voetbalstadion ingebruik genomen. Dat kondigde Koninklijke Philips N.V., wereldwijd nummer één in LED-verlichting, vandaag aan samen met Stayen, het multi-functioneel business en entertainment complex in Sint-Truiden en thuisbasis van STVV.

De gloednieuwe LED-verlichtingsoplossing werd ingewijd tijdens de ‘Philips Stayen Cup’, een vriendschappelijk voetbaltornooi tussen vijf internationale teams met een unieke band. De Philips Stayen Cup werd feestelijk afgesloten met een dynamische lichtshow die de vele mogelijkheden van LED-veldverlichting demonstreerde.

Dankzij deze innovatie kunnen omroepers de kleinste details en alle emoties op het voetbalveld live weergeven voor herhalingen in super-slowmotion – en dit zonder trillingen en in hoge definitie voor televisieschermen thuis. Stadioneigenaars hebben ook voordeel bij de ArenaVision LED van Philips aangezien deze, in tegenstelling tot gewone verlichting, onmiddellijk in- en uitgeschakeld, gedimd en geïntegreerd kan worden voor dynamische lichteffecten afgestemd op tal van evenementen.

Het grote voordeel is dat stadions hierdoor tot 70% op hun elektriciteitsfactuur kunnen besparen voor verlichting en tegelijkertijd hun werkings- en onderhoudskosten verlagen dankzij de lange levensduur van de LED-oplossingen.”

Stadions groeien almaar meer uit tot multifunctionele ruimtes. Dat is ook zo voor Stayen in Sint-Truiden. Het totaal vernieuwde stadion is nu een veelzijdig complex geworden met faciliteiten als volledig uitgeruste hotelkamers, een hypermoderne fitnessruimte, een multi-functionele feestzaal, en een commercieel en business centrum. Het is precies daarom dat aanpasbare, multifunctionele en geïntegreerde stadionverlichting zo belangrijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here