België wint van Argentinië, het kan niet anders

balAlle supporters van de Rode Duivels zijn het er mee eens, “België wint van Argentinië”, het kan niet anders, het moet !!!! De Rode Duivels hebben bewezen tijdens de match tegen Amerika wat ze kunnen. Als België vandaag (zaterdag 5 juli) zijn match tegen Argentinië wint, kan het de eerste plaats op de officieuze FIFA-wereldranglijst veroveren.

De Rode Duivels blijven veertien wedstrijden met inzet ongeslagen: nooit eerder deden ze het beter. In totaal incasseerde België in al die wedstrijden slechts zes doelpunten. Samen met Colombië, Duitsland en Nederland is België bovendien het enige land dat het maximum van de punten haalde en zo groepswinnaar werd. Ook dat puntenaantal is historisch.

Het enthousiasme onder de bevolking, dat zich onder andere uit in onnoemelijk veel met een tricolore bevlagde gevels en auto’s alsook door volkstoelopen tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels die op reuzenschermen uitgezonden worden, is ook historisch spreekt boekdelen over de nationale trots en de wil tot eenheid die er onder de Belgen leeft, ondanks het aanhoudende separatistisch-(con)federalistisch gestook van de particratie.

Op 1 juli 2014, hebben de Rode Duivels zich, na een gedenkwaardige overwinning op de Verenigde Staten (2-1 na verlengingen) voor de kwartfinale van het WK Voetbal in Brazilië geplaatst. Het is slechts de tweede keer in onze nationale geschiedenis dat het de Belgen lukt om deze heldendaad te realiseren. Tijdens een wedstrijd, die bol stond van emoties, hebben onze landgenoten ongeveer 105 minuten hun tegenstanders gedomineerd. Daarbij creërden ze een dertigtal kansen.

De Amerikaanse keeper, Tim Howard, heeft 15 reddingen verricht, het hoogste aantal op een Wereldbeker sedert … 1966. De Gazetto dello Sport (Italië), één van de meest invloedrijke sportbladen ter wereld oordeelt dat: “België dat misschien de meest aantrekkelijke ploeg van dit wereldkampioenschap (is) door zijn hoeveelheid jonge spelers, de beste wedstrijd op deze mundial heeft gespeeld“.

Na zeges tegen Algerije (2-1) (17.06.2014) en Rusland (1-0) (22.06.2014) had onze nationale ploeg zich al verzekerd van een plaats bij de laatste 16 ter wereld. Op 26 juni won België ook zijn laatste groepsmatch tegen Zuid-Korea (1-0) (26.06.2014), ondanks het feit dat de Rode Duivels met een B-Elftal meer dan 45 minuten met tien tegen elf speelden na een rode kaart door Steven Defour.

unionbelge.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here