Is er nog hoop voor Walter Grootaers of zal hij kreunen

N-VA Lier wenst de VLD-schepen alleszins proficiat met zijn groeiend respect voor de verkeerswetten in dit land. N-VA Lier is erg opgetogen over de vorderingen die Liers VLD-schepen Grootaers maakt. Akkoord als schepen van sport en feestelijkheden vervult hij misschien wel een voorbeeldfunctie en dan past zo'n verkeersovertreding niet echt.

Maar N-VA Lier bekijkt het liever positief: schepen Grootaers gaat er in elk geval op vooruit. Van een verkeersovertreding van 211 km/uur in 2001 naar slechts 185 km/u in 2005 is toch al een daling van een goeie 12% op 4 jaar tijd. Of 6,5 km/uur minder per jaar. Dat betekent dat de VLD-schepen tegen 2015 aan de reglementaire snelheid van 120 km/uur zal rijden. Er is dus hoop.Wel vinden we het jammer dat de schepen in een dagblad letterlijk verklaart een voorbeeld te geven "door altijd meer dan die 120 km per uur te rijden". Zijn logica luidt dan: "Ik duid daarmee aan dat de wetgever volledig fout zit".

Misschien moeten zijn blauwe snelheidscompaan Dedecker en zijn burgemeester Vanderpoorten Walter er toch even op wijzen dat het net de paarse federale regering Verhofstadt (mét zijn eigen partij de VLD) is die de nieuwe verkeerswet met de superboetes heeft ingevoerd.

De N-VA raadt de VLD-schepen met zware voet alleszins aan een bezoekje te brengen aan de webstek van ZEBRA http://www.zebraweb.be , een organisatie die steun biedt aan jonge verkeerslachtoffers. Het zou hem misschien aanzetten tot wat minder domme uitspraken. Aldus N-VA Lier

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/tuftufcl.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here