Ziekenwagen Rode Kruis Zulte krijgt standplaats in garage achter Villa Del Arte

rode kruis zulteSleuteloverhandiging: Ziekenwagen Rode Kruis Zulte krijgt standplaats in garage achter Villa Del Arte

De mensen van het Rode Kruis, afdeling Zulte, kregen van het gemeentebestuur de sleutels overhandigd van de nieuwe standplaats voor hun ziekenwagen. Deze krijgt een plaatsje in een garage achter de muziekschool Villa del Arte, schuin tegenover het nieuwe gemeentehuis.

In 2012 werd een aanvraag ingediend door het Rode Kruis om een nieuwe standplaats te bekomen voor de ziekenwagen van de lokale afdeling, omdat de toenmalige standplaats niet meer kon gebruikt worden. De ziekenwagen werd jarenlang ondergebracht bij een voormalig, gerespecteerd lid, nl. Eugeen De Meulemeester. Door zijn overlijden was dit echter op termijn niet meer mogelijk.

Het gemeentebestuur van Zulte ging op zoek naar een geschikte locatie en vond die ook. Een garage achter de muziekschool Villa Del Arte voldoet perfect aan de afmetingen. Hier stond nog gemeentelijk materiaal in, maar nu het nieuwe gemeentehuis operationeel is, kon dit materiaal ondergebracht worden in de kelder van het gemeentehuis.

Burgemeester Simon Lagrange: “We zijn oprecht fier om een geschikte, centraal gelegen en veilige plaats te kunnen aanbieden om de ziekenwagen te kunnen parkeren. Veiligheid bij evenementen is belangrijk voor ons en we kunnen hierbij steeds rekenen op de zeer gewaardeerde medewerking van de mensen van het Rode Kruis. Het is onze taak om hen te ondersteunen en met deze nieuwe standplaats lukt dit zeer goed.”

Het college van burgemeester en schepenen heeft op donderdag 3 juli 2014 de sleutels van de garage overhandigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here