1000 Motoren in de strijd tegen ALS

moto1000 Motoren in de strijd tegen ALS. Op zaterdag 2 en zondag 3 augustus 2014 organiseren de vzw Een hart voor ALS en café Den Hert uit Laarne opnieuw een motortreffen ten voordele van het wetenschappelijk onderzoek naar Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS).

Dit jaar wordt een speciale editie: de strijd tegen ALS kan nog wel wat extra PK’s gebruiken, daarom streeft de organisatie naar een massale opkomst van 1.000 motoren (+/- 100.000 PK!). Er wordt een boeiend programma voorzien op zowel zaterdag 2 als zondag 3 augustus. De opbrengst van dit weekend gaat integraal naar het Hart voor ALS Fonds aan de KU Leuven.

De motorrit staat uiteraard centraal in het 2-daags motortreffen. De rit vertrekt in Laarne en brengt u naar Zeeuws-Vlaanderen via pittoreske wegen. De totale afstand bedraagt +/- 150 km. Onderweg worden er 2 ‘sneukelstops’ voorzien.

De route is volledig bepijld én beschikbaar op GPS. U kan de rit zowel op zaterdag als op zondag rijden. Er wordt gestart aan Café Den Hert, Steentjesstraat 3, 9270 Laarne.

Ter gelegenheid van dit motortreffen worden speciale badges gemaakt. Elke deelnemer aan de motorrit op 2 of 3 augustus verkrijgt deze badge gratis. Een mooi aandenken aan uw deelname aan deze motorrit voor het goede doel.

Mede dankzij sponsoring van De Poortenbouwer (dé specialist in houten en metalen poorten) en Richa (nummer 1 in motorkleding) kan de organisatie een stevig programma aanbieden. Naast de motorrit bestaat ook de mogelijkheid om te genieten van een ontbijt en/of barbecue aan democratische prijzen. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen. Als toemaatje krijgen de aanwezigen ook een gratis optreden aangeboden van ‘The Belgian Quo Band’ (ook te bewonderen tijdens de Gentse feesten) op zaterdagavond, of van ‘The Mösers’ op zondagnamiddag.

Om u op een correcte manier te bedienen, vraagt de organisatie voorafgaandelijk in te schrijven voor de diverse activiteiten. Alle info hiervoor kan u vinden op de activiteitenpagina op de website van de organisatie.

Over ALS:
Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS) is een aandoening van de motorische zenuwcellen in ruggenmerg en hersenstam. Wanneer motorische neuronen afsterven ten gevolge van ALS verliezen de hersenen het vermogen om de spierbewegingen aan te sturen.

Dit leidt tot progressieve krachtvermindering in de ledematen, sliklast, spraakstoornissen en ademhalingsproblemen. De ziekte is meestal snel progressief en fataal. ALS patiënten overlijden meestal ten gevolge van ademhalingsinsufficiëntie. De gemiddelde ziekteduur is ongeveer drie tot vijf jaar.

Over de vzw Een hart voor ALS:
De VZW Een hart voor ALS® wordt in 2012 opgericht door een team van 7 personen, waaronder initiatiefnemer Alain Verspecht, zelf ALS patiënt sinds 2006. De missie is duidelijk van bij aanvang: het werven van fondsen ter ondersteuning & bevordering van wetenschappelijk onderzoek naar Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS).

Om de verzamelde fondsen optimaal in te zetten, wordt begin 2013 besloten een Fonds op te richten in de schoot van de KU Leuven en het Leuvens Universiteitsfonds (LUF).

Het fonds, dat dezelfde naam draagt als de VZW ( het ‘Hart voor ALS fonds’ ) wordt opgericht samen met o.a. prof. dr. Wim Robberecht, vice-rector en diensthoofd neurologie aan de KU Leuven. Wim Robberecht is een wereldwijd gerenommeerd en gerespecteerd neuroloog met een uitgebreide staat van dienst op het vlak van wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here