Oost-Vlaamse koks stoten door naar finale Kok van Belgie

kokTwee Oost-Vlaamse koks stoten door naar finale ‘Eerste Kok van België 2015’. Kevin Graf (chef-eigenaar van restaurant De Bakermat te Ninove) en Wim Van Hecke (sous-chef van restaurant Fleur de Lin te Zele)

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert jaarlijks een wedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de eerste kok van het land. Uit behoorlijk wat inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd. Twee daarvan werken in Oost-Vlaamse restaurants: Kevin Graf (chef-eigenaar van restaurant De Bakermat te Ninove) en Wim Van Hecke (sous-chef van restaurant Fleur de Lin te Zele). De andere finalisten zijn Vincent Florizoone (chef van Restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort), Bart Hoornaert (sous-chef van restaurant La Durée te Izegem en Pascal Peters (sous-chef van Restaurant Vivendum te Dilsen-Stokkem. Zij zullen in het najaar meedingen naar de felbegeerde titel van “Eerste Kok van België 2015”.

Peter Goossens, chef van driesterrenrestaurant ‘Hof van Cleve’, is Ambassadeur
van deze 61ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Deze wedstrijd is door de minister bevoegd voor Middenstand bij wet van 13 mei 2009 officieel erkend als meesterschapswedstrijd. De titel van “Eerste Kok van België” is exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné.

Tijdens de finale moeten de kandidaten drie gerechten klaarmaken:

· zeetong met citroengras, mosselen en peterselie of basilicum of koriander.
· ‘Coq des Prés’ (een biologische scharrelkip van bij ons) met een donker Belgisch bier van hoge gisting, kalfszwezerik en schorseneer.
· soezendeeg dat een Origine-chocolade van Belcolade met peer combineert.

Robert Van Landeghem, Provoost Keukenchefs en voorzitter van Club Prosper Montagné, staat in voor de coördinatie en het goede verloop van de wedstrijd.

De finale van de Prijs Prosper Montagné vindt plaats op maandag 6 oktober 2014 in de hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge (Snaggaardstraat 15). ’s Avonds worden de laureaten gevierd tijdens een groot banket in Salons Saint-Germain te Diksmuide waarop ook het publiek is uitgenodigd.

www.club-prosper-montagne.be

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Sommelier van België’, waarbij de beste jonge talenten uit de Belgische gastronomie het tegen elkaar opnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here