Zijn bezoekers in Gent nog welkom

gent stadszichtZijn bezoekers in Gent nog welkom, vraagt Unizo Oost-Vlaanderen zicht af. Voor vele handelaars en ondernemers uit Gent was het parkeerplan van de stad Gent even schrikken.

Positief is dat het plan coherent is en probeert een oplossing te geven voor een aantal problemen die er zeker zijn: laden lossen moet mogelijk blijven, er is te weinig rotatie, er zijn geen regelingen voor zorgverstrekkers en mensen die werken moeten uitvoeren, wildparkeren van fietsen e.d.m.. Het is ook logisch dat alle tarieven gelijk worden gesteld. Dit kan enkel de duidelijkheid ten goede komen.

Alles wordt wel merkelijk duurder, zonder goed uitgewerkte alternatieven, en dit geeft geen goed signaal aan potentiële bezoekers aan de Stad.

Daarom pleit UNIZO ervoor om eerst alle alternatieven goed uit te werken en dan na te denken over bijsturen via verhoogde tarieven.

Wanneer geen goede omkaderende maatregelen, bijvoorbeeld park en ride, in combinatie met een gratis openbaar vervoersticket worden voorzien, is dit plan geen parkeerplan, maar een taxeerplan, louter een belastingsverhoging en geeft men signaal dat men niet welkom is in Gent.

Voor bewoners is een prijsverhoging voor een bewonerskaart van 100 naar 250 euro wel even slikken. Ook hier moet men de bewoners de mogelijkheid geven te blijven voorzien in hun vervoerscomfort én alternatieven aanbieden, bvb gratis gebruik van de park & ride.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here