Gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken

autokeuringGemakkelijk autoverzekeringen vergelijken via Simpel.be. Heb je een eigen auto en woon je in één van de landen in de Europese Unie, zoals België of Nederland, dan ben je bij de wet verplicht om je auto te verzekeren voor ongevallen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Eventjes een moment van onachtzaamheid en je verleent per ongeluk een keertje geen voorrang of je ziet per ongeluk een voetganger over het hoofd die opeens over wil steken of noem maar op. Een ongeluk is snel gebeurd. Een auto is leuk, maar kan een hele dure grap worden als je deze niet of onvoldoende hebt verzekerd. Om er zeker van te zijn dat jij jouw auto wel op de juiste manier hebt verzekerd moet jij je dus goed (laten) informeren over de verschillende soorten autoverzekeringen en alle voor- en nadelen die daarbij komen kijken.

Op www.simpel.be krijg je heel eenvoudig een overzicht van diverse verzekeringsmaatschappijen met verschillende autoverzekeringen. Daarbij staat direct duidelijk vermeld welke dekking die verzekering heeft, bijvoorbeeld of het wel buitenlanddekking heeft of niet, of er een uitbreiding van gedekte personen mogelijk is en zo ja op welke manier, hoe groot het eigen risico is, en dergelijke. Bij elk soort autoverzekering kun je direct alle benodigde informatie bekijken die je nodig hebt om je keuze te maken. Autoverzekeringen vergelijken is zeker niet gemakkelijk, maar met de informatie en overzichten op Simpel.be wordt het een heel stuk gemakkelijker.

Types autoverzekering

Autoverzekeringen kun je grofweg in 2 grote type onderverdelen, namelijk de autoverzekering BA (Burgerlijke Aansprakelijkheid) en de Omniumverzekering.

Autoverzekering BA

Deze verzekering is wettelijk verplicht voor iedere autobezitter. Hiermee wordt elk slachtoffer van een verkeersongeval vergoed. Let wel, het gaat om elk slachtoffer, niet om de verantwoordelijke bestuurder van het ongeval zelf. Voetgangers en fietsers, de zogenaamde zwakke weggebruikers, worden door de wet nog eens extra beschermd, ook al zijn ze zelf aansprakelijk. Dit type autoverzekering dekt alle schade, zowel lichamelijke als morele schade en schade aan goederen.

Omniumverzekering

Dit is een uitgebreidere autoverzekering bovenop de autoverzekering BA. Hiermee is elke mogelijke schade en alle kosten te dekken. Ben jezelf de veroorzaker van een ongeluk door een eigen fout, dan zal de omnium verzekeraar alle schade en kosten vergoeden van zowel de getroffen partij als die van jezelf. Vooral bij nieuwe auto’s is dit aan te raden.

Er zijn veel verschillende soorten autoverzekeringen. Ga daarom vooraf na wat de dekking van de verzekeraar is. Sommige verzekeringspolissen hebben immers een grotere dekking en garantie dan anderen. Simpel.be helpt je daarbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here