HoGent sluit gebouw af om veiligheidsredenen

Gebouw A op de campus Schoonmeersen wordt voorlopig gesloten. De HoGent sluit nog deze week gebouw A op de campus Schoonmeersen af. Een op vraag van de HoGent uitgevoerde risicoanalyse toont aan dat de veiligheid van het gebouw onvoldoende is en geen verdere activiteiten toelaat. De hogeschool zoekt in een overgangsperiode naar een oplossing voor de betrokken diensten en opleidingen.

De plannen om gebouw A te sluiten liggen al langer op tafel, maar de risicoanalyse die nu is uitgevoerd, heeft aangetoond dat het risico acuter is dan verwacht. De elektrische installatie is ontoereikend om nog verdere activiteiten toe te laten. Daarom heeft algemeen directeur Bert Hoogewijs beslist de buitengebruikstelling van het gebouw te vervroegen.

De partnerinstellingen die een deel van het gebouw in gebruik nemen (MPI De Oase, Panta Rhei en de UGent) zijn meteen op de hoogte gebracht van de beslissing, zodat ook zij de nodige schikkingen kunnen treffen.

De plannen om de verouderde gebouwen op de campus te vervangen door nieuwbouw zitten intussen al in een verdere fase. De aanbesteding voor een nieuw gebouw voor de faculteit Mens en Welzijn en voor een nieuw onderzoeksgebouw is rond. De gebouwen zelf moeten in 2016 klaar zijn.

De HoGent benadrukt dat deze beslissing geen gevolgen zal hebben voor de opleidingen en voor de opvang van studenten. Er wordt voor alle opleidingen die momenteel in gebouw A worden gegeven, zo vlug mogelijk een alternatief gezocht. Het gaat vooral om een aantal opleidingen binnen de faculteit Mens en Welzijn. Voor de faculteit Natuur en Techniek gaat het enkel om de opleidingen modetechnologie en textieltechnologie. Ook de start van het nieuwe academiejaar zal voor deze opleidingen vlekkeloos kunnen verlopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here