Nieuwe departementshoofd Onderwijs en Opvoeding Gent

Marijke Mahieu wordt nieuwe departementshoofd Onderwijs en Opvoeding vanaf 1 augustus 2014 van de Stad Gent.

Marijke Mahieu is licentiate in de rechten en beschikt over een rijke en diverse professionele ervaring. Na 6 jaar als advocate startte ze haar loopbaan bij de Stad Gent in 1981. Tot 1995 werkte ze op de Juridische Dienst in verschillende functies. Daarna promoveerde ze tot directeur-manager van de Dienst Administratie Technische Diensten. In 1999 werd Marijke Mahieu directeur-manager van de Dienst Leefmilieu en Natuurontwikkeling en in 2001 waarnemend directeur-generaal van het Departement Economie, Milieu en Volksgezondheid. Sinds 2003 is ze departementshoofd Werk en Economie en lid van het managementteam van de Stad Gent.

Marijke Mahieu krijgt vanaf 1 augustus 2014 de leiding over het Departement Onderwijs en Opvoeding, dat een 3.000-tal medewerkers telt. Zij zal instaan voor het algemeen management, zal het beleid verder uittekenen en is de eindverantwoordelijke over de werking van het departement.

Marijke Mahieu neemt de fakkel over van Luc Heyerick, die jarenlang het Departement Onderwijs en Opvoeding met veel enthousiasme en toewijding leidde en vanaf 1 augustus 2014 met pensioen gaat. De Stad Gent is Luc Heyerick bijzonder dankbaar voor zijn gedreven realisaties binnen het Departement Onderwijs en Opvoeding. Hij zorgde voor een solide basis, waarop Marijke Mahieu kan verder bouwen.

Gudrun Van Der Gucht, Directeur Dienst Werk, wordt vanaf 1 augustus 2014 waarnemend departementshoofd Werk en Economie.

De Stad Gent is er van overtuigd dat met Marijke Mahieu de leiding van het departement in goede en ervaren handen blijft. De Stad Gent feliciteert Marijke Mahieu met haar nieuwe functie en wenst haar veel succes toe bij de uitvoering van haar nieuwe job.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here