Aalst carnaval nog aantrekkelijker

Carnaval Aalst 2014 Herman Johan Vimm 2014DSC_6333

Aalst carnaval wordt nog aantrekkelijker en zeker als je weet wat er in de politiek vandaag gebeurde. Bart De Wever v.s CDH. Alle gekheid op een stokje.  Het nieuwe deelnamereglement voor de zondag- en maandagstoet van Aalst Carnaval werd deze maand goedgekeurd door de gemeenteraad.

Er is nu één reglement voor alle deelnemers, waarmee de stad duidelijk maakt wie onder welke voorwaarden mag deelnemen aan de stoeten in dé Carnavalsstad in Vlaanderen. De grootste aanpassingen in het reglement zijn bedoeld om de verschillende categoriën binnen de stoet beter af te bakenen, zodat alles vlotter kan verlopen. Daarnaast zijn er ook aanpassingen om het ludieke aspect en de kwaliteit van de stoet verder te bevorderen.

Raadslid en carnavalist Kristof Devos ziet veel verbetering: “Het reglement is al een grote stap in de goede richting, maar vergt nu ook inspanningen van de deelnemers aan de stoeten. Het zou goed zijn mochten de carnavalisten een grotere return krijgen voor hun bijdrage. Aalst Carnaval heeft een enorm commercieel potentieel dat tot op vandaag te weinig benut wordt. Zonder de eigenheid van Aalst Carnaval en onze stoeten te schaden kunnen we dit potentieel aanspreken. Een deel van deze inkomsten zouden terug kunnen vloeien naar de carnavalisten. Zo kunnen we Aalst Carnaval nog aantrekkelijker maken. Dit fantastische volksfeest blijft hét uitgangsbord van de stad”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here