Autoverzekering voor Jongeren, dubbel van prijs

autoverzekering

autoJongeren betalen bijna 2,5 keer zo veel voor autoverzekering. Jongeren van 18 en 19 jaar betalen in de meeste gevallen bijna 2,5 keer zoveel voor een autoverzekering als verzekerden in de leeftijdsgroep 30 t/m 34 jaar. Dit blijkt uit een analyse van meer dan 115.000 vergelijkingen die de afgelopen paar maanden zijn gemaakt. Het verschil is het grootst bij WA-verzekeringen, die door jongeren het meest worden vergeleken lezen we op de weblog  “De Independer” uit Nederland.

Volgens sommige verzekeringsmakelaars in België zijn verzekeringsmaatschappijen in ons land ook niet zo snel om jongeren aan de goedkoopste autoverzekering te helpen. Zelfs meer en meer jonge bestuurders ondervinden problemen om een verzekeraar te vinden. De reden is dat ze geen ervaring hebben en dus een risico inhouden. Zo starten ze op het hoogste punt van de ladder. De bonus-malusgraad start bij 11 (privégebruik) en graad 14 bij professioneel gebruik.

verzekeringen vergelijken
De verschillen tussen 18- en 19-jarigen en automobilisten in de leeftijdsgroep 30 t/m 34 jaar zijn een stuk groter geworden ten opzichte van vorig jaar in Nederland. Dat is met name te zien bij WA-verzekeringen. Daarbij is het premieverschil opgelopen van 128% naar 147%. De premieverschillen bij WA Beperkt casco en Volledig Casco verzekeringen voor jongeren zijn ook gestegen maar minder dan voor de WA-verzekering. De afgelopen maanden heeft een groot aantal verzekeraars de premies (fors) verhoogd, met name voor jongeren.

Bovenstaande berekening is gebaseerd op ruim 115.000 vergelijkingen die afgelopen maanden werden gemaakt op de site van Independer. Per vergelijking zijn de tien laagste premies in deze berekening meegenomen. De vergelijkingen zijn gebaseerd op 0 schadevrije jaren.

jaarpremie

Bron: “De Independer” en eigen berichtgeving – Link naar het onderzoek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here