De Wever krijgt NON van CDH

foto cdhNadat informateur De Wever de druk op CDH de afgelopen week nog verhoogde kreeg hij toch nog een “njet” van deze partij. Niettegenstaande de informateur erg veel van het N-VA programma had laten vallen in zijn nota, bleef het toch NON bij CDH

De trukendoos die toen werd bovengehaald was van nooit geziene omvang, er was geen vertrouwen, er was geen zekerheid dat het communotaire aan de kant geschoven werd. De wolf zou op 30 dagen geen schaap worden enz..enz.. Wat de voorzitter van CDH wel vergeten zeggen was als reden (volgens ons de belangrijkste) dat zijn klein wagonnetje vastgeklonken zat aan dat van de PS en dat het de PS was die de lakens uitdeelde.

Dat werd duidelijk afgelopen week toen Di Rupo het stilzwijgen doorbrak en luid verkondigde dat er alles moest aan gedaan worden om een federale regering te maken ZONDER N-VA. Duidelijker kan men het niet stellen. Het kleine partijtje dat CDH geworden is kan dan ook niet anders dan braaf aan het handje lopen van de PS en doen wat hen wordt opgedragen. Ondanks tegengestelde verklaringen van Lutgen is het voor iedereen duidelijk dat daar het schoentje wringt.

In het verleden luidde het dat met Bart De Wever geen compromissen konden gesloten worden. Nu heeft de informateur getoond dat dit leugens zijn kijk maar naar deze nota. We sommen een paar partijpunten van N-VA op die er niet in staan; “geen indexsprong, geen werkloosheidsuitkering beperkt in de tijd, geen staatshervorming”. In zijn poging om een centrumrechtse regering op de been te brengen zonder PS lag de lat van De Wever zo goed als op de grond.

Een vraag die iedereen zich stelde nog voor het NON van Lutgen was of de N-VA voorzitter al deze toegevingen zou kunnen verkopen aan zijn achterban? Wij hebben daarover onze grootste twijfels. In ieder geval het is nogmaals gebleken dat de echte seperatisten niet aan Vlaamse maar wel aan Waalse kant zitten, dat is nu wel duidelijk.

Het wordt tijd dat de Vlaamse partijen zich eindelijk eens gaan bezinnen over de definitieve scheiding van het land. Er zijn inderdaad twee aparte democratieën in dit land en deze groeien steeds verder uit elkaar. Benieuwd wat de informateur aan onze koning straks gaat zeggen om 11.30u? In ieder geval we zijn opnieuw op weg naar een grote crisis en ditmaal zal men het niet op de rug van De Wever kunnen schuiven. Wat wel duidelijk is De Vlaming wikt en de Waal beschikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here