Stad Aalst promoot gezonde levensstijl

dylanStad Aalst promoot gezonde levensstijl – De stad Aalst dient een projectaanvraag in bij het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie om haar personeel te stimuleren een gezond gedragspatroon aan te nemen. “We grijpen daarvoor de verhuis naar het nieuw administratief centrum aan”, zegt schepen van Welzijn Dylan Casaer (SD&P). “Het is een unieke gelegenheid om ons personeel aan te zetten meer te bewegen door bijvoorbeeld de trap te nemen en als stad het goede voorbeeld te geven naar de burgers.

In het voorjaar van 2015 verhuist het stadspersoneel naar het nieuwe administratieve gebouw. “Met een 10.000 stappencompetitie willen we de verschillende stadsdiensten stimuleren tegen elkaar te strijden door te stappen. Door middel van stappentellers wordt dit concreet uitgewerkt. Met wekelijkse fruitmanden leggen we dan de link van bewegen naar gezonde voeding. Dit alles moet dan uiteindelijk doorsijpelen naar de burger”, legt Casaer uit. “Aan de nieuwe onthaalloketten zullen daarom wekelijks fruitmanden staan voor de bezoekers. De eerste 1.000 mensen krijgen ook een voetzooltje. Deze flyer bevat concrete tips om meer te bewegen. In een latere fase willen we met de toeristische dienst overleggen om bijvoorbeeld de stadswandelingen met een stappenaanduiding aan te bieden.”

Met het nieuwe project wil de schepen van Welzijn het stadspersoneel naar een actievere levensstijl, een betere gezondheid, een betere lichaamsconditie en algemeen welzijn, leiden. “Bedoeling is dat ons personeel zich goed voelt op het werk en dat ook meeneemt naar huis. Ze kunnen hun ervaringen en opgedane kennis dan delen met familie en vrienden, kortom andere Aalstenaars, en zo er mee voor zorgen dat iedereen in onze stad zich goed voelt”, besluit Dylan Casaer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here