Summerfestival zeer bezorgd over treinstakingen

fuifDe voorbije weken en maanden hebben de organisatoren van Summerfestival en de commerciële diensten van NMBS een constructieve samenwerking opgezet rond de mobiliteit van het festival dat in Antwerpen doorgaat op zaterdag 28 en zondag 29 juni. Dit jaar opnieuw met 4 dagen camping van vrijdag tot maandagmiddag. De beide campingterreinen van het festival liggen op wandelafstand van het treinstation Antwerpen Zuid.

Geopteerd werd dan ook om de festivalgangers en vooral de kampeerders er extra toe aan te zetten om zoveel mogelijk naar het festival te komen met de trein. Er wordt een voordelig treinticket te koop aangeboden via de website van het festival. En vooral worden door NMBS op de festivaldagen veel extra trein-stops voorzien in Antwerpen Zuid. Elke trein die daar passeert, zal er ook stoppen om festivalgangers te droppen of op te pikken.

Summerfestival verwacht over de beide dagen meer dan 60.000 bezoekers. Het festival is de traditionele start van de zomer en voor veel jongeren de kick off van hun verdiende vakantie.

Nu maken de organisatoren van Summerfestival zich grote zorgen over de stakingsaanzegging die de NMBS-vakbonden hebben ingediend.

Vermits de staking reeds zou ingaan op zondagavond 22u00 worden alle festivalgangers van die zondag reeds zwaar benadeeld. En omdat de staking zou duren tot maandagavond 22u00 wordt de situatie nog dramatischer, want zo worden ook nog eens duizenden kampeerders aan hun lot overgelaten. De organisatie schat dat meer dan 10.000 personen gepland hebben om met de trein het festival te bezoeken om daarna met de trein op zondag of maandag terug veilig naar huis te sporen.

Indien de staking doorgaat komt het volledige mobiliteitsplan van de organisatie onder druk te staan. Summerfestival hoopt dat de vakbonden de ernst van zulke situatie inzien en de verstrekkende gevolgen realistisch kunnen inschatten. Zo’n staking treft duizenden jongeren op een moment dat een hoogtepunt van het jaar zou moeten zijn qua plezier beleven. De vakbonden zetten een complete domper op de vreugde van hun belangrijkste en trouwste doelgroep. De organisatie vraagt de vakbonden dan ook deze staking niet te laten doorgaan in het kader van die duizenden jongeren en de algehele mobiliteit van een stad als Antwerpen tijdens een zeer druk weekend.

Een dagje uit in Belgie… de uitkalender van www.uitvandaag.be kan je hierbij helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here