België en Nederland wisselen Jan Mulder en Milow uit

voetbalBelgië en Nederland wisselen Jan Mulder en Milow uit voor WK-nabeschouwing. Het komt niet meer als een verrassing dat Jan Mulder bij menig WK-wedstrijd aan tafel zit bij de Belgische televisie. Samen met Johan Boskamp deed hij na de wedstrijd Spanje-Nederland mee aan de nabeschouwing. De wedstrijd werd door Nederland met een fantastische 1-5 gewonnen. Van Persie en Robben scoorden 2 doelpunten en ook De Vrij scoorde. Opvallend is dat Wesley Sneijder deze wedstrijd geen doelpunten op zijn naam heeft kunnen schrijven. Toch waren Jan en Johan het tijdens de nabeschouwing niet over alles eens. Dit resulteerde erin dat Johan een ‘vriendelijke’ klap verkocht aan Jan.

Jan Mulder is geboren en getogen in het Nederlandse dorpje Winschoten. Hij werd echter ontdekt door de Brusselse voetbalclub RSC Anderlecht. Samen met deze club haalde Johan maar liefst vier keer de Belgische landstitel binnen. In totaal voetbalde Jan maar liefst zeven jaar voor deze club.

Toen ook Nederland werd wakkergeschut door de talentvolle Groninger toonde zowel Feyenoord als Ajax interesse in de speler. Mulder koos voor Ajax en werd voor 1,3 miljoen (dat was in die tijd een record bedrag!) gekocht door Ajax. Dit neemt natuurlijk niet weg dat België trots is op Jan. Hoewel het dan geen Belgische voetballer is, weet het land maar al te goed waartoe Jan in staat is, en het is dan ook niet voor niets dat Jan wordt gevraagd om de nabeschouwing van verschillende WK-wedstrijden bij te wonen.

Opvallend is overigens dat Nederland er voor heeft gekozen om de Belgische zanger Milow deel te laten nemen aan verschillende nabeschouwingen. Tijdens de uitzending speelt de Belgische singer/songwriter ook nummers van zowel zijn eigen albums als verschillende andere muzikanten. Op 17 juni speelde België hun eerste WK 2014 wedstrijd en viel er zelfs de eerste WK goal sinds 12 jaar voor het Belgische voetbalteam. Ter eren van deze wedstrijd trad Milow in de Nederlandse sportstudio op als Marouane Fellaini.

Leuk om te zien dus dat België en Nederland beroemdheden uit wisselen om tijdens het WK de sportuitzendingen te voorzien van commentaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here