KAHO Sint-Lieven ondertekent samenwerkingsakkoord met BenedictusPoort Gent

kahoDe KAHO Sint-Lieven ondertekent op maandag 23 juni een samenwerkingsakkoord met BenedictusPoort Gent. Het akkoord maakt deel uit van een groter geheel, met verschillende onderwijsinstellingen van het hoger beroepsonderwijs in Brussel, Aalst, Gent en Sint-Niklaas. Het samenwerkingsproject is het grootste in Vlaanderen. Het is een gevolg van het decreet van 12 juli 2013 voor de versterking van het hoger beroepsonderwijs. Aan de BenedictusPoort wordt Verpleegkunde in hoger beroepsonderwijs aangeboden.

Het opzet van het samenwerkingsverband is het hoger beroepsonderwijs (HBO5) meer bekendheid te geven en kwalitatief te versterken. HBO5-opleidingen zijn praktijkgericht, flexibel en laagdrempelig. Het cijfer 5 geeft de plaats van de HBO5-opleidingen aan binnen de Vlaamse kwalificatiestructuur, tussen het secundair onderwijs (niveau 4) en het bachelorniveau (niveau 6). Er is veel vraag naar, zowel op de arbeidsmarkt als bij studenten die net het secundair onderwijs hebben beëindigd of studenten die op iets latere leeftijd de weg terugvinden naar onderwijs en opleiding. De opleidingen worden aangeboden in avond- en dagonderwijs, en kunnen worden gecombineerd met een job.

Het samenwerkingsverband bestaat uit de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB), de KAHO Sint-Lieven, het Sint-Augustinusinstituut (Aalst), het Sint-Carolusinstituut (Sint-Niklaas), BenedictusPoort (Gent), het Sint-Guido-Instituut (Anderlecht), en drie Centra voor Volwassenonderwijs (CVO’s): de Hogere Leergangen voor Fiscale en Sociale Wetenschappen (Brussel), LETHAS (Brussel) en Kisp (Aalst). De instellingen bieden diverse opleidingen aan: verpleegkunde, boekhouden, informatica, marketing, industriële elektronica, hout- en bouwconstructie…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here