Politie Gent vat twee inbrekers in Mariakerke

politie1Politie Gent vat twee inbrekers op heterdaad in Mariakerke. Op woensdag 18 juni 2014 meldde een alerte bewoner van de Edgard Blancquaertstraat in Mariakerke dat er twee verdachte personen rond de woning van de buren hingen. De bewoners van die woning waren op dat moment op reis. Twee verdachten werden ingerekend.

Een ploeg van de lokale politie snelde ter plaatse en stelde vast dat de achterdeur van de woning opengebroken was. Verschillende kamers bleken doorzocht. De inbrekers gingen daarbij snel te werk: na amper vijf minuten hadden ze de woning alweer verlaten.

Gelukkig kon een bijstandspatrouille de twee verdachten iets verder inrekenen op het Mariakerkeplein. Ze waren in het bezit van inbrekersmateriaal, maar geen buit.

De twee mannen die werden opgepakt zijn respectievelijk 37 jaar en 47 jaar en waren al gekend voor soortgelijke feiten. Ze werden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om beide verdachten aan te houden.

Belang van sociale controle en vakantietoezicht

De Gentse politie looft de alertheid van de buur en roept Gentenaars op om verdachte handelingen altijd te melden via de 101. Wie deze zomer op reis gaat, kan ook vakantietoezicht aanvragen bij de politie. Dat kan via www.policeonweb.be, telefonisch op het nummer 09 266 67 81 of met het formulier dat je op de website www.politiegent.be vindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here