Taxussnoeisel voor de actie Vergroot de Hoop

haagNog tot 31 augustus kun je op de 27 containerparken in het werkingsgebied van intergemeentelijk milieubedrijf EcoWerf gratis terecht met jong en zuiver taxussnoeisel voor de actie Vergroot de Hoop.

Het snoeisel wordt verwerkt als grondstof, nodig voor de aanmaak van producten die gebruikt worden bij chemotherapie. Het geld dat de taxus opbrengt, schenkt EcoWerf dit jaar volledig aan borstkankerorganisatie Think-Pink. Die zal de middelen gebruiken voor het Fonds voor borstklinieken.

“Chemotherapie is naast chirurgie en radiotherapie, één van de drie behandelingswijzen bij borstkanker. Het is een fantastische gedachte dat je door je tuin te onderhouden en zuiver snoeisel van taxus binnen te brengen, effectief mensen met kanker kunt helpen. Een kleine moeite maar een groot gebaar waar de vele lotgenoten dankbaar voor zijn” aldus voorzitster Heidi Vansevenant van vzw Think-Pink.

Volgende EcoWerf-gemeenten nemen deel aan Vergroot de Hoop en steunen Think-Pink: Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Leuven, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tremelo en Zoutleeuw. Voor de openingsuren van de containerparken of meer info kun je terecht op www.ecowerf.be.

Meer informatie: www.think-pink.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here