Algerijnen zijn grotere voetbalfans dan Belgen

wk14

wk14Algerijnen zijn grotere voetbalfans dan Belgen. We mogen ons nationale elftal dan gisterenavond wel naar de overwinning tegen Algerije hebben gesupporterd, uit onderzoek van social discovery site Twoo blijkt dat de Algerijnen enthousiastere voetbalfans zijn dan de Belgen.

Maar liefst 27% van de Algerijnen geeft aan heel erg hard te hebben uitgekeken naar het WK, en alle matchen te willen bekijken. Bij de Belgen is dat amper 9%. Als de Rode Duivels spelen zijn de Belgen gelukkig wel grotere voetbalfans, want 23% van hen geeft aan naar alle matchen van het thuisland te kijken. Maar ook hier worden we verslagen door de Algerijnen die massaal aan het tv-scherm gekluisterd zijn wanneer hun nationale voetbalploeg speelt (27%).

De online activiteit gisterenavond op Twoo bevestigt dit ook. Bij de Algerijnen was er gisterenavond maar liefst 50% minder online activiteit dan op een normale dinsdagavond. Bij de Belgen bedroeg het verschil maar 28%. Het zal dan ook niet meer verwonderen dat er in België meer mensen (37%) liever een terrasje doen dan naar het WK te kijken, dan in Algerije (12%). Wat echter ook opviel was dat naarmate de match zijn einde naderde, maar wel nog aan de gang was, de Algerijnen zich al massaal terug aanmeldden op Twoo. Zij verloren hun interesse in de match zodra de Rode Duivels hun tweede doelpunt scoorden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here