Soroptimist Aalst schenkt fietsen en paard weg

Soroptimist Internationaal Aalst

Soroptimist Internationaal Aalst Soroptimist Aalst schenkt fietsen en paard aan BUSO en MPC Sint-Franciscus

Soroptimist Aalst blijft aan een hoog tempo het goede doel steunen dankzij succesvolle fundraising activiteiten. Een ervan was de verkoop van brooddozen, een actie die volledig gesteund werd door Tupperware. De opbrengst ging integraal naar twee projecten van BuSo en MPC Sint-Franciscus.
6000 euro, dat was het mooie bedrag dat Soroptimist mocht overhandigen aan Sint-Franciscus. De helft van het bedrag werd besteed om 15 fietsen van de Fietserij aan te kopen voor schooluitstappen. 3000 euro ging naar de aankoop van Orpa, een paard dat speciaal getraind werd voor hippotherapie. Orpa is nu opgeleid en kan haar carrière beginnen in De Hoeve.

Vrijdag 13 juni werden de fietsen door de leerlingen uitgetest tijdens een hindernissenparcours, als afsluiter van de “gezondsheidsweek”, een project waarrond BUSO Sint Franciscus gewerkt heeft. Alle leerlingen ontvingen als extraatje een Tupperware drinkbus die ze kunnen meenemen op hun fietstochten.

“Fietsen vormt een vast onderdeel van ons lessenpakket”, zegt Katrien Schockaert van BuSo Sint-Franciscus. “Elke klas fietst 2 uren per week. Op die manier leren de jongeren de verkeersregels in de praktijk om te zetten. En bovendien is het goed voor hun algemene conditie. Fietsen is belangrijk voor onze leerlingen. Veel van onze leerlingen zullen immers nooit een rijbewijs halen. Wanneer wij ze op school veilig leren fietsen, kunnen ze zich op een zelfstandige manier verplaatsen en zo hun zelfredzaamheid verhogen. De fietsen die Soroptimist sponsort, zijn meer dan welkom. Hoe meer fietsen we hebben die in goede staat zijn, hoe meer fietsactiviteiten we kunnen organiseren. De fietsen worden nu 20 uur per week gebruikt.”

Orpa maakt Rita’s leven lichter

De Hoeve had tot voor kort twee paarden die ingezet werden voor hippotherapie. Rita, het oudste paard, begon de talrijke ritjes wat vermoeiend te vinden. Om haar wat te ontzien en tegelijk meer mensen hippotherapie te kunnen bieden, breidt De Hoeve uit met de komst van Orpa, het therapeutisch paard dat geschonken werd door Soroptimist Aalst.
Katrien Schockaert: “Dankzij de drie paarden, kunnen we ook meer uren therapie aanbieden. De paarden worden niet alleen voor hippotherapie gebruikt, ze kaderen ook in ons educatief project. Onze leerlingen komen de paarden verzorgen, een taak die ze werkelijk ter harte nemen”.

Over Soroptimist International

Soroptimist is een internationale serviceclub voor vrouwen. Wereldwijd telt de club 90.000 leden, verdeeld over 124 landen. Hiermee is Soroptimist de grootste vrouwelijke NGO ter wereld. In België zijn er 58 clubs met 1.700 leden. De leden zijn professioneel actieve, hoogopgeleide vrouwen die hun professionele knowhow en netwerk belangeloos ten dienste stellen van projecten op lokaal en internationaal vlak die de verbetering van de positie van de vrouw nastreven. Deze doelstellingen worden gerealiseerd door beter onderwijs aan te bieden en door de ontwikkeling van het leiderschap van vrouwen te stimuleren. Soroptimist is vertegenwoordigd bij UNICEF, UNESCO, de VN, de Raad van Europa, European Women’s Lobby enz.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here