Schoonste Boerin verkiezing 2015-2016

Ellen Vaneynde is Schoonste Boerin van Vlaanderen 2013-2014
Ellen Vaneynde is Schoonste Boerin van Vlaanderen 2013-2014

Ellen Vaneynde is Schoonste Boerin van Vlaanderen 2013-2014Wie zoekt, zal vinden: kandidates gezocht Schoonste Boerin verkiezing 2015-2016. Op 17 januari 2015 barst de strijd opnieuw los. Tien schone boerinnen dingen dan naar de felbegeerde titel tijdens de slotshow in Flanders Expo te Gent in het kader van Agriflanders.

De verkiezing is ondertussen aan haar zesde editie toe.
Vlotheid, spontaniteit, présence, mondigheid en een klare kijk op de land- en tuinbouwsector hebben, zijn de criteria die een rol spelen in deze verkiezing. Bovendien leggen de boerinnen de dagen voordien ettelijke praktische proeven af, waaruit hun doorzettingsvermogen en gezond boerinnenverstand moet blijken.

De winnares zal gedurende twee jaar de rol van ambassadrice van de landbouwsector op zich nemen. Ellen Van Eynde, die haar taak afgelopen twee jaar met veel klasse en stijl vervulde, vertrouwt die avond haar lint toe aan één van de tien finalisten. De winnares mag na de verkiezing het imago van de land- en tuinbouwsector verder aanscherpen.

OVER DE VERKIEZING
De verkiezing van de Schoonste Boerin van Vlaanderen is aan haar zesde editie toe. Organisator Field Communication startte in 2002 met dit concept om het algemene beeld van de hedendaagse boerin bij te sturen. Boerinnen zijn moderne, ondernemende vrouwen. Dit wordt maar al te vaak onderschat. Boerinnen en tuiniersters weten wat werken is en ze staan met beide voeten stevig op en in de grond. Het zijn evenwel ook vrouwen van vandaag die, naast het werk, ook oog hebben voor wat er in de wereld te koop is.

De verkiezing draait rond pure schoonheid… Geen maatje 34, een dikke laag fond de teint en gebleechte tanden. Het gaat om gezonde, pure en echte vrouwen. Onze Schoonste Boerin heeft vooral het hart voor de sector op de juiste plaats en weet van aanpakken.

SAMENWERKING MET TRIAS
Dit jaar slaat de Schoonste Boerin verkiezing de handen in elkaar met Trias, de ontwikkelingsorganisatie van Boerenbond, Landelijke Gilden, KVLV en KLJ. Trias steunt twee miljoen ondernemende mensen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

Door de versterking van boeren- en ondernemersverenigingen krijgen de leden toegang tot professionele bedrijfsopleidingen, betaalbare microkredieten, rendabele afzetmarkten en een actieve belangenverdediging. Uniek is dat Trias de expertise en solidariteit van Vlaamse boeren en ondernemers integreert in zijn projecten voor het Zuiden.

Zowel voor ondernemende vrouwen uit ontwikkelingslanden als voor onze eigen boerinnen zou het een prachtervaring zijn mochten ze kennis kunnen maken met elkaars manier van werken, leven en ondernemen.

Wanneer sterke vrouwen samengebracht worden, kunnen ze elkaar inspireren en visies delen. Bovendien worden ze uitgedaagd hun eigen grenzen te verleggen en andere horizonten te verkennen.

KANDIDATUREN
Elke boerin of boerendochter uit Vlaanderen kan zich kandidaat stellen. Ook tuiniersters en tuindersdochters zijn van harte welkom. Een minimumleeftijd van 18 jaar is wel vereist maar verder speelt leeftijd geen enkele rol. Nog een belangrijke voorwaarde is dat de kandidates echt actief zijn (voltijds of deeltijds) op hun bedrijf.

Geïnteresseerden sturen twee recente foto’s en een motivatiebrief voor hun deelname naar Field Communication, Schoonste Boerin van Vlaanderen 2015-2016, Sint-Annadreef 68B, 1020 Brussel.
Uiteraard kan dit ook via e-mail: info@field.be.
De kandidatuur bevat ook meer gedetailleerde informatie over het bedrijf waar ze werkzaam zijn en over de taken die ze daar vervullen.

Inschrijven kan tot en met woensdag 17 september 2014. Nadien selecteert een vakkundige jury tien kandidaten.

De verkiezingsavond zelf vindt plaats op zaterdag 17 januari 2015 in het forum van Flanders Expo ter gelegenheid van Agriflanders, de grootste land- en tuinbouwbeurs van Vlaanderen.

Alle bijkomende info rond deze verkiezing is te lezen op www.schoonsteboerin.be en op http://www.facebook.com/deschoonsteboerin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here