Behoud piekuurtrein Gent-Dampoort-Brussel

treinStad Gent enthousiast over behoud piekuurtrein Gent-Dampoort-Brussel. De Stad Gent reageert enthousiast op het nieuws dat de piekuurtrein Gent-Dampoort – Brussel behouden blijft. NMBS-topman Jo Cornu meldde het nieuws vanmorgen op een persconferentie in Melle. De NMBS was oorspronkelijk van plan om de piekuurtrein Gent-Dampoort – Brussel vanaf december 2014 te schrappen. Maar de spoorwegmaatschappij komt daar nu op terug. De Stad Gent vindt het goed dat de NMBS geluisterd heeft naar de vele gebruikers van die piekuurtrein en naar de vraag van de omliggende deelgemeenten en van Gent zelf.

De piekuurtrein Gent-Dampoort – Brussel blijft behouden. Zowel voor de Stad Gent als voor de omliggende gemeenten Lochristi, Destelbergen, Melle, Merelbeke en Gentbrugge is dat goed nieuws.

Schepen Filip Watteeuw: ‘Ik ben blij dat de NMBS het belang van deze piekuurtrein inziet. Als Stad hebben wij altijd geijverd voor het behoud ervan. Want elke dag rijden er vanuit Gent-Dampoort honderden mensen met die trein naar Brussel. Met deze beslissing geeft de NMBS aan dat ze haar vervoer wil regelen in functie van de vele gebruikers. En daar kunnen wij als lokale overheid alleen maar blij mee zijn. Tegelijkertijd is dit een belangrijke stap in de richting van onze langetermijnplannen voor Gent-Dampoort. Want we willen van dat station, naast het Sint-Pietersstation, een tweede belangrijk knooppunt maken van openbaar vervoer. Mensen zullen er in de toekomst vlot kunnen overstappen van de trein op de bus of tram, of er een fiets huren. Dat kan de mobiliteit en dus ook de levenskwaliteit in onze stad alleen maar ten goede komen.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here