Ex-minister voert actie aan het treinstation van Aalst

aalstEx-minister voert actie aan het treinstation van Aalst. Op vrijdag 20 juni van 6u45 tot 8u30 voert de gewezen Soedanese minister van volksgezondheid, Abdalla Juma, samen met vrijwilligers van het Aalsters vluchtelingenplatform actie aan het treinstation van Aalst.

“Op 20 juni, is het Wereldvluchtelingendag. Samen met Vluchtelingenwerk Vlaanderen en het Aalsters vluchtelingenplatform vraag ik vluchtelingen een eerlijke kans te geven om een leven op te bouwen in een veilig land.”, zegt Abdalla Juma gewezen minister van volksgezondheid van Soedan en erkende politieke vluchteling.

“Wij willen met onze actie de aandacht vestigen op het lot van vluchtelingen.”, vervolgt José Gavilán, voorzitter van het Aalsters vluchtelingenplatform.

Het recht om bescherming te zoeken tegen oorlog, geweld en vervolging is vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en in de internationale vluchtelingenverdragen.

“Met deze actie wijzen we op het belang van fairplay voor wie bescherming zoekt tegen oorlog, geweld en vervolging. Over gans België doen 250 vrijwilligers aan 41 treinstations aan de actie van Vluchtelingenwerk mee.”, besluit José.

Stationsactie

Datum en plaats: Vrijdag 20 juni 2014 van 6u30 tot 8u30

Station Aalst, in Aalst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here