Robby Longo in de bloemetjes gezet

robbyAanstaande zaterdag (21/06) wordt countryzanger Robby Longo uitvoerig in de bloemetjes gezet op het prestigieuze CountryFestival in Scheveningen (Nederland). Longo krijgt er – als eerste artiest – een ‘aanmoedigingsprijs’ voor zijn inspanningen en inzet wat betreft de countrymuziek in Vlaanderen. Het feit dat hij peter is van zijn eigen Countryfestival (1/11 Lotto Arena Antwerpen) alsook het gegeven dat zijn debuutalbum ‘Country Man’ meer dan 20.000 stuks verkocht heeft, en zijn gigantische populariteit, verklaren waarom hij deze prijs en erkenning krijgt. Uiteraard is Robby erg vereerd met deze eerste, grote buitenlandse prijs die hij zaterdag in Scheveningen persoonlijk in ontvangst zal nemen.

Al jaren is Robby Longo gedreven met de countrymuziek bezig. Toch kwam zijn carrière pas in een stroomversnelling terecht toen hij deelnam aan The Voice. Ondanks zijn tweede plaats, is hij tot op heden de meest succesvolle en populairste artiest die er uit de liedjeswedstrijd is gekomen. Longo gooide hoge ogen met zijn debuutalbum ‘Country Man’ dat ondertussen al goed is voor goud en platina. Naast een goedgevulde agenda en massa’s optredens, werkt Longo intens verder aan het vervolgverhaal. Deze week lanceert hij overigens een gloednieuwe single ‘Wagon Wheel’, die tevens de voorbode is van z’n nieuwe, tweede album ‘Take It Easy’ dat op 11 augustus verschijnt.

CountryFest

Vanuit zijn enorme liefde voor de country – en mede dankzij z’n succes – is Robby Longo de voorbije maanden uitgegroeid tot één van de toonaangevende figuren binnen het genre. Hij heeft dan ook niet getwijfeld om het peterschap voor z’n rekening te nemen wat betreft het CountryFest, het allereerste, grote indoor-country festival dat op zaterdag 1 november plaatsvindt in de Lotto Arena te Antwerpen. “Ik ben blij dat country nu ook in Vlaanderen de aandacht krijgt die het genre verdient en ik verbind mij heel graag aan dit grote festival,waarbij we niet alleen de echte country liefhebbers willen verwelkomen, maar ook het brede publiek”, liet Longo zich enkele maanden geleden ontvallen toen de affiche van het CountryFest bekendgemaakt werd. Naast optreden met z’n eigen band, verwelkomt Longo ook Jacky, The Black Hills Countryband en de Amerikaanse wereldartiesten Aaron Watson en The Bellamy Brothers.

Aanmoedigingsprijs

Uitgerekend in Nederland– het land waar de countrymuziek heel succesvol is – krijgt Robby Longo nu zaterdag als eerste buitenlandse artiest een ‘aanmoedigingsprijs’ en dit op het prestigieuze Countryfestival in Scheveningen. Komende zaterdag en zondag worden er vele duizenden country liefhebbers verwacht in Scheveningen voor wat één van de jaarlijkse hoogmissen is van de country. Festivalwoordvoerster Lia ’t Hart: “We zijn heel blij en trots op wat Robby Longo gedaan heeft en doet met de country muziek in Vlaanderen. Ik weet nog goed dat zijn eerste optreden bij ons was in de Beekse Bergen in 2007. Robby was ook al te gast in Scheveningen op ons internationale festival in 2008 en 2009, en hij stond ook al op het podium in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch met de Western Experience All Star Band. Wij zagen lang voor z’n deelname aan The Voice en z’n grote doorbraak bij het publiek, het potentieel van deze bescheiden Belg. Gezien zijn succes en als echte ambassadeur van de country met inmiddels zijn eigen CountryFest, willen we hem een ‘aanmoedingsprijs’ uitreiken nu zaterdag op het Countryfestival in Scheveningen.”

Uiteraard is Robby erg vereerd: “Het is de allereerste keer dat ze op het Countryfestival in Scheveningen een buitenlandse artiest een prijs geven en uiteraard ben ik heel vereerd. Ik heb – zodra ze mij contacteerden – mijn agenda vrijgemaakt en zal zaterdagmiddag in Scheveningen aanwezig zijn om de prijs persoonlijk in ontvangst te nemen”, aldus Robby Longo.

Het Countryfestival van Scheveningen vindt plaats op 21 en 22 juni in Scheveningen.

Robby Longo is peter van het CountryFest dat op 1 november 2014 plaatsvindt in de Lotto Arena in Antwerpen.
http://www.countryfest.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here