Ilse Uyttersprot zoekt 5 Ha voor Eendracht Aalst

ilseIlse Uyttersprot, schepen van sport zit met het dossier Eendracht Aalst heel erg in haar maag. Het is niet zo gemakkelijk 5ha in Aalst en omstreken te vinden voor sport en recreatie. Zeker niet voor een heel stadion. Een stadion…, maar vergeet de parkring en de mobiliteit niet. Ook voor een nieuwe zaal Okapi moet hemel en aarde verzet worden.

Ilse Uyttersprot: “Ben als schepen van sport enige uitleg verschuldigd bij dossier Eendracht Aalst : het probleem van locatie voor sportinfrastructuur dateert niet van ‘gisteren’ maar is een probleem in Aalst van 20 jaar geleden. Er werden geen recreatiezones voorzien waar men stadions, sportzalen en zwembaden kan bouwen. Problemen dus voor zaal Okapi, eendrachtstadion en ons zwembad. Een bouwvergunning bekomen voor elk van deze is dus een lange, moeilijke en soms juridisch onmogelijke weg.

Politieke wil om deze te realiseren is aanwezig, zowel in het vorige bestuur als in het huidige… enkel nog een haalbare locatie zoeken is de boodschap. Want blijkbaar is de locatie van Zuid IV voor een stadion niet haalbaar vanuit standpunt Ruimtelijke Ordening. We hadden dit inderdaad beter 6 maanden vroeger geweten… dan had de sportdienst zich niet voor niks uitgesloofd aan het subsidiedossier voor Brussel en dan hadden we Eendracht en de vele supporters – en ik ben er één van- geen valse hoop gegeven. Blijven zoeken dus naar 5 ha in Aalst waar het wel kan!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here