Huub Broers laat plaats in de senaat voorbijgaan

Huub Broers

Huub BroersHuub Broers laat anderen als gecoöpteerd senator voorgaan. Broers was in eerste plaats ook kandidaat als senator en zou in 2014 verkozen zijn, indien hij niet als lijstduwer op de lijst van n-va zou gestaan hebben. Huub Broers maakte vandaag ook veel kans om verkozen te worden als gecoöpteerd senator, maar gaf de voorkeur zijn eigen kandidatuur niet meer te steunen. Waarschijnlijk om plaats te maken voor Becaus en Van Den Driessche want er waren maar 2 zetels te verdelen als gecoöpteerd senator voor n-va.

In een leven moet je keuzes maken en kiezen voor jezelf of voor je partij. Huub Broers, burgemeester van Voeren koos vandaag voor de vooruitgang van n-va en zette zijn eigen belangen als kandidaat opzij. De man in de straat toont veel respect voor Huub Broers en vinden het heel spijtig dat de partij kiest voor iemand die niet op de n-va lijst stond bij de laatste verkiezingen van 2014.

Een reactie van Huub Broers op Facebook:

Beste vrienden van n-va.

Het was voor mij inderdaad een emotionele dag, ja zelfs een zware dag. Omdat men mij meerdere keren vroeg om mijn kandidatuur voor gecoöpteerd senator niet staande te houden, vond ik een verantwoording tegenover de partijraad wel nodig. Blijkbaar hadden velen niet verwacht dat ik zou aankondigen dat ik mijn kandidatuur “niet verdedigde”. De druk was echter heel erg zwaar geworden en ik kon het niet meer “belopen”. Ik sliep al enkele nachten niet meer. Dat er als steun een lange staande ovatie volgde had ik echter niet verwacht. Ik zag zelfs tranen bij mannen en vrouwen. Ik was behoorlijk geëmotioneerd. Dank aan allen die voor mij zouden hebben gestemd. Ik vrees dat het misschien wel een meerderheid zou zijn geweest en dat heb ik ten bate van de partij willen voorkomen. Het had echter ook anders gekund. Daar ben ik van overtuigd. Dit is geen kritiek, maar een menselijke vaststelling.

Politiek kan zeker menselijk zijn. Ik dank de partij omdat ik vier jaar senator mocht zijn. Jammer dat ik niet verder mocht doen. Ik dank de vele honderden (echt hoor) die vandaag hun steun betoonden. Mens-zijn is zo mooi.

2 REACTIES

  1. Politiek,is meedogenloos. Dit is nu het resultaat voor de strijd om de voerstreek. Men vergeet snel?? NVA zou toch een les moeten geleerd hebben en hun militanten van het eerste uur niet mogen vergeten ten aanzien van arrivisten. De geschiedenis herhaalt zich of niet???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here