Jan Becaus en Pol Van Den Driessche ook senator

Pol Van Den Driessche

Pol Van Den DriesscheN-VA coöpteert Jan Becaus en Pol Van Den Driessche als senator

De partijraad van de N-VA boog zich vandaag over de invulling van de gecoöpteerde senatoren. Door de verkiezingsoverwinning van 25 mei, mag de partij 2 senatoren coöpteren. De partijraad besliste dat Jan Becaus en Pol Van Den Driessche namens de N-VA gecoöpteerd worden.

Jan Becaus is voormalig VRT-nieuwsanker. In 1984 ging hij bij de toenmalige BRT aan de slag, waar hij zich vooral toelegde op het koningshuis en het Vaticaan. Tot 2012 presenteerde hij Het Journaal. In 2013 ging hij op pensioen. Hij schrijft nog wel columns voor Kerk & Leven.

‘Negenentwintig jaar lang heb ik mijn politieke mening beroepshalve voor mezelf gehouden, en ik heb daar nooit een probleem van gemaakt. Maar ik ben nu ongebonden en kan ik mij actief engageren voor de partij die al langer mijn voorkeur wegdraagt. Daarom heb ik mij kandidaat gesteld voor coöptatie in de senaat,’ zegt Becaus.

De partijraad van de N-VA begroette de kandidatuur van Becaus met enthousiasme. De 65-jarige Destelbergenaar wil zich in de senaat toeleggen op de institutionele toekomst van dit land. ‘Ik heb in mijn leven België ingrijpend zien veranderen. Maar het werk is bijlange niet af. We moeten de omslag maken naar het confederalisme. Daar is geen ontkomen aan. Ik beschouw het als een voorrecht, mocht ik daar mijn bescheiden bijdrage toe kunnen leveren,’ aldus Jan Becaus

Voor de tweede coöptatie verkoos de partijraad van de N-VA Pol Van Den Driessche. Van Den Driessche is communicatieadviseur van de N-VA en schrijver. Daarnaast is deze historicus een fervent supporter en bestuurslid van Cercle Brugge. In het verleden was hij journalist, hoofdredacteur en senator. Zo lag Van Den Driessche als senator mee aan de basis van het nieuwe, eerlijker en transparanter systeem van dotaties voor de monarchie .

Pol Van Den Driessche raakte als lijstduwer bij de verkiezingen van 25 mei ondanks een indrukwekkend aantal voorkeurstemmen niet verkozen. De partijraad wilde de kennis en ervaring van Van Den Driessche niet verloren zien gaan. ‘Ik ben enorm dankbaar dat de partijraad mij deze kans geeft. Ik beschouw dit als een blijk van vertrouwen van de basis. Ik blijf als communicatieadviseur bij de N-VA werken, maar daarnaast wil ik mij smijten in de senaat. En samen met de andere N-VA-mandatarissen en -bestuursleden wil ik alles in het werk stellen om in 2018 ook de derde grootste stad van Vlaanderen te besturen.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here