Paul Michiels wordt 66

paul michielsKomende zondag – 15 juni – wordt Belgisch muziekicoon Paul Michiels 66 jaar. In aanloop naar deze feestelijke dag, nam hij vandaag al even de tijd om een tipje van de sluier te lichten wat betreft zijn nabije muzikale carrière. De schijnbaar met eeuwige jeugd gezegend zijnde zanger heeft ook in zijn 66ste levensjaar, wat had u gedacht, ambitieuze plannen!

Tijdens een gezellige lunch – mét alvast ook een stuk verjaardagstaart – in restaurant Café Belge te Mechelen, ondertekende Paul Michiels een platencontract bij platenmaatschappij ECV Music, het nieuwe label van gerenommeerd platenbaas Patrick Busschots, voormalig Managing Director van Universal Music België. Het eerste album dat volgt uit deze nieuwe samenwerking komt er dit najaar al aan en dat wordt er ééntje recht uit het muzikale hart, zo zegt Paul zelf.

“Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor het repertoire van ‘The Great American Songbook’…die stijl, de performers, de muziek…een uniek onderdeel van de muziekgeschiedenis. Het idee om zo’n croonerplaat te maken broeide al lang bij me, maar tot op heden heb ik me er nooit aan gewaagd…aan durven wagen misschien. Toen Patrick Busschots liet verstaan interesse te hebben in zo’n project met mij, heb ik echter geen seconde meer getwijfeld, ik voel me er nu ik 66 wordt eindelijk helemaal klaar voor (lacht). Ik heb het gevoel dat ik als “popzanger” mijn muzikale ambities kan verbreden door deze gelegenheid om een heuse croonerplaat op te nemen. Dit wordt het album dat ik altijd al heb willen maken en ik sta dan ook te popelen als een jong veulen om aan de opnames te beginnen”, aldus Paul Michiels.

“Wat de songkeuzes betreft, daarmee zijn we zo goed als rond. Ik kan al meegeven dat er met oa ‘All alone am I’ (Brenda Lee) en ‘Smile’ (Charlie Chaplin) enkele verrassende interpretaties op het album zullen staan, maar ook klassiekers als ‘Twilight time’ (The Platters) en ‘Spanish Harlem’ (Ben E. King) mogen niet ontbreken…ik ga zelfs mezelf coveren (lacht), want we gaan ook een croonerversie opnemen van ‘Downtown’ van Soulsister”, besluit Paul.

De opnames starten eind juni en het album mogen we begin november 2014 verwachten.
(fotograaf: Eva Doeke)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here