Geen nieuw stadion op Zuid IV voor Eendracht Aalst

eendracht aalstHet terrein aan Zuid IV zal worden verkocht aan het zorgbedrijf Movianto. Het schepencollege heeft unaniem beslist om de beslissing van Solva om de gronden op Terjoden te verkopen aan het Erembodegemse bedrijf Movianto, goed te keuren.

Movianto wil zeer snel een nieuw distributiecentrum bouwen. Het zorggerelateerde bedrijf gaat fors uitbreiden en dat levert meteen 100 extra jobs op (+32 korte termijn + 35 middellange termijn). In het huidige economische klimaat waar heel wat mensen uit de regio getroffen zijn door het sluiten van bedrijven, is extra tewerkstelling belangrijk. Het bedrijf Movianto past volledig in ons profiel als zorgstad.

Bij het indienen van een subsidiedossier, op zeer korte termijn, voor een nieuw stadion werd de locatie te Erembodegem naar voorgeschoven. Na het mislopen van de subsidies dienden echter investeerders gezocht te worden. Ghelamco was bereid om voor de voetbalclub op de aangeduide locatie een nieuw stadion te bouwen. Maar om hiervan een rendabel project te maken, wou men dit combineren met het ontwikkelen van een aanzienlijke oppervlakte retail. Eenzelfde retailverhaal is al opgestart op de Tragelsite. Dat dossier is al vergevorderd en we willen kost wat kost vermijden dat we onze middenstand in het centrum wurgen door op twee sites in de stad een groot winkelcomplex in te plannen. Bovendien wordt de Tragel gerealiseerd door een autonoom gemeentebedrijf, hierdoor kan de stad waken over de mogelijke ontwikkelingen.

Het cbs blijft meezoeken naar een oplossing. We betreuren het dat we Eendracht Aalst voorlopig niet kunnen helpen. De problematiek van deze sportclub moeten we echt binnen dit bestuur oplossen. Het dossier Eendracht Aalst blijft op de agenda staan van het schepencollege. Er zijn wel degelijk nog mogelijkheden maar deze worden eerst afgetoetst met betrekking tot hun haalbaarheid.

Namens het schepencollege

Christoph D’Haese, Ilse Uyttersprot, Karim Van Overmeire, Ann Van de Steen, Mia De Brouwer, Iwein De Koninck, Dylan Casaer, Caroline Verdoodt, Paul Stockman, Sarah Smeyers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here