De milieuvriendelijke testkaravaan komt er aan

testcaravaan

testcaravaanDe milieuvriendelijke testkaravaan komt er aan! Van maandag 26 mei tot en met vrijdag 13 juni was ‘De testkaravaan komt er aan!’ te gast bij Roularta Media Group in Roeselare.

101 personeelsleden van Roularta Media Group schreven zich in voor de campagne, reden samen ruim 30.000 km op een milieuvriendelijke manier en bespaarden op die manier 4 ton CO².

Met de campagne wil de Provincie de werknemers van West-Vlaamse bedrijven stimuleren om de auto minder te gebruiken en via duurzame vervoersmiddelen naar het werk te pendelen. Het uitgangspunt van ‘De testkaravaan komt er aan!’ is het ‘test het uit’-principe.

De Provincie stelt per deelnemend bedrijf gratis een vloot van 95 duurzame vervoermiddelen ter beschikking voor de werknemers. Naast gewone fietsen kunnen ze elektrische fietsen, bakfietsen, vouwfietsen, fietskarren, enz. uittesten. Ook bus- en treinpassen, Blue Bikes en carpoolmogelijkheden behoren tot het aanbod.

Eerder dit jaar was de testkaravaan te gast bij CNH Industrial Belgium uit Zedelgem, bij OptimaT, de beschutte werkplaats uit Lichtervelde en bij het provinciaal onderzoekscentrum voor land- en tuinbouw Inagro uit Roeselare.

Dit jaar trekt ze nog verder naar AZ Groeninge uit Kortrijk, Pepsico Snack Foods uit Veurne, Boss Paints uit Waregem, Barco uit Kortrijk/Kuurne en ’t Veer uit Menen.

De Provincie West-Vlaanderen is de eerste organisatie die een dergelijke woon-werkcampagne aan bedrijven aanbiedt. Ze speelt daarmee in op de vraag van bedrijven om nieuwe mobiliteitsvormen te kunnen uittesten. In 2014 nemen meer dan 10 bedrijven deel. Hiermee worden meer dan 10.000 werknemers bereikt. Ook voor 2015 bevestigden reeds 13 bedrijven hun deelname.


Hoe werkt de testkaravaan en wat na het testen?

Personeelsleden van deelnemende bedrijven kunnen drie weken lang de vervoersmiddelen uittesten voor hun persoonlijk woon-werktraject. Het vervoersmiddel kan gekozen worden op maat van de werknemer. Nadien kunnen de personeelsleden de uitgeteste en kwaliteitsvolle fietsen of scooters aankopen aan verminderd tarief.

Ook personeelsleden die reeds duurzaam naar het werk komen en geen vervoermiddel wensen uit te testen, kunnen zich registreren voor deze campagne. Zij maken immers kans op een prijs uit de prijzenpot, met als hoofdprijs een elektrische fiets per deelnemend bedrijf. Na drie weken testtijd trekt de karavaan verder. www.testkaravaan.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here