Drugs, verslaafd raken is niet zo moeilijk

De gevolgen van drugs zijn erg vernietigend en als je je afvraagt waarom dan komt hier in deze alinea het antwoord op deze vraag. Door drugs vernietig je jou eigen lichaam de meeste drugs tasten de hersenen aan en je conditie er zijn zelfs drugs die veel verder als dat gaan die tasten dan zelfs je spierweefsel aan.

Dit is niet het enige gevolg van drugs. Er is nog een ding wat drugs als gevolg heeft en dat is dat je door je verslaving zo diep zinkt dat je jou eigen familie kan kwijtraken en dat je de personen die het dichtst bij je staan alleen maar kwijt kan raken door een drug. Maar een ding is zeker je kan niet door anderen moedwillig verslaafd raken, bijvoorbeeld' door iets in je cola te doen'. Het komt heel zelden voor dat iemand dit doet, en dan meestal met andere – bijvoorbeeld oneerbare – bedoelingen.

Een dealer bedenkt zich wel drie keer. Hij krijgt er geen klanten door en raakt wel zijn dure spul kwijt.

Iemand die wil gebruiken, kan er overal aan komen. Iemand die niet wil zal nooit gedwongen kunnen worden. Iemand verbieden naar een discotheek of houseparty te gaan, houd in feite in dat er weinig vertrouwen is dat die persoon in staat is voor zichzelf te zorgen. Op zich kan dat gebrek aan vertrouwen terecht zijn. Een open gesprek heeft echter meer zin dan verbieden. Het laatste heeft op langere termijn meestal een averechts effect.

De volgende onderwerpen kan je hier nalezen: http://home.zonnet.nl/linda.vd.meer/drugsverslaving/frame.htm

Drugsbeleid in Nederland.
Risico's van drugsgebruik op korte termijn.
Risico's van drugsgebruik op langere termijn.
Hasj en Weed
XTC
Cocaïne
Speed
Heroïne
Paddo's
Slaap- en kalmeringsmiddelen
Smartdrugs, smartproducts en ecodrugs
Tripmiddelen
Hoe gemakkelijk raak je aan drugs?
Wat zijn de gevolgen van drugs?
Wat doet de overheid in Nederland?
Kinderen en drugs.
Wat kun je het beste doen als je eigen kind in de experimenteerfase belandt?
Als uw kind het experimenteren voorbij is.
Wat te doen bij riskant gebruik?
Waar moet op gelet worden als u zich zorgen maakt?

Verschillende gemeenten beginnen ook met preventiediensten, zo kan je vanaf nu terecht in Evergem, elke dinsdag van 15 tot 18 uur in de gebouwen van de Jeugddienst terecht voor alles wat met drugs te maken heeft. De drugpreventiewerkster Annemie Coone zal er de mensen te woord staan. Vrijdag 25 februari had de officiële opening plaats.

Over producten en preventie
De Drugpreventiedienst is volledig nieuw. Men kan er terecht met alle vragen over drugs. Men krijgt er informatie over de producten (alcohol, medicatie en allerlei illegale middelen), over het omgaan met drugs (als ouder, leerkracht, vriend(in) van een gebruiker,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here