Bouwkermis savio Dilbeek groot succes

p2

Afgelopen weekend werd er afspraak gegeven op de inmiddels bekende Bouwkermis van de Savioparochie te Dilbeek. Deze bouwkermis werd in het leven geroepen om de parochie te kunnen voorzien van een kerk en werd voor het eerst ingericht in het jaar 1974. Een traditie die bijgevolg al 40 jaar lang in ere word gehouden. Ieder jaar met het Pinksterweekend is het dan ook drie dagen feest geblazen en dit jaar was het niet anders.

Het begon vrijdag met een avondmarkt, traditioneel steeds vergezeld van regen. Maar dit keer mochten de organisatoren zich verheugen in prachtig weer en verdrongen de honderden aanwezigen zich op de verschillende terassen ten einde zich te kunnen laven aan een frisse pint of frisdrank, terwijl de dames kuierden over de avondmarkt.

Om 18.30u mocht de fanfare Sint-Pieter uit Itterbeek muzikaal beginnen waarna de voorzitter het woord nam om de bouwkermis 2014 officieel te openen. Een tweede optreden van dezelfde fanfare kwam na het welkomstwoord van de voorzitter, gevolgd door een optreden van Special Proud,een covergroep uit VZW Zonnestraal bestaande uit personen met een beperking.

Tal van activiteiten en optredens waren de dagen erop nog voorzien waaronder o.a de al even traditionele rommelmarkt op maandag die ieder jaar nog uitbreiding vind. Ook waren er op zondag en maandag gesmaakte optredens van o.a de Corsari’s, Nicky Jones, Atomika en een optreden van de groep karree konfituur met Nederlandse folk. Op zondagavond was er een vuurwerk voorzien maar om veiligheidsredenen werd er door het gemeentebestuur van Dilbeek geen vergunning afgeleverd en viel dat vuurwerk figuurlijk, maar ook letterlijk in het water. Ondanks het grillige weer in het voorbije pinksterweekend konden de organisatoren zich toch verheugen op een succesvolle “Bouwkermis”

p1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here