World Cup 2014 en het internetverkeer

internetWorld Cup 2014 zorgt voor drie maal meer internetverkeer dan heel Brazilië in een maand zegt de Cisco Visual Networking Index.

Van 2013 tot 2018 zal het wereldwijde Internet Protocol (IP) verkeer de komende vier jaar bijna verdriedubbelen. Deze groei komt door meer internetgebruikers en –apparatuur, snellere breedbandverbindingen en meer gebruik van video. Wereldwijd verkeer via vaste en mobiele verbindingen zal een omvang bereiken van 1,6 zettabyte, meer dan anderhalf biljoen (1012) gigabyte per jaar in 2018. De verwachte jaarlijkse hoeveelheid internetverkeer in 2018 is groter dan alle IP-verkeer dat wereldwijd in de periode 1984-2013 is gegenereerd.

World Cup 2014
De FIFA World Cup 2014 begint aanstaande donderdag en miljoenen mensen zullen de wedstrijden en/of de hoogtepunten via internet bekijken. Naar verwachting zullen videostreaming en IP-uitzendingen van de World Cup 4,3 exabyte aan internetverkeer genereren. Dat is drie maal zoveel internetverkeer als heel Brazilië in één maand genereert. Verder zal het internetverkeer afkomstig van de 60.000 mensen in een stadion en op weg naar een wedstrijd, naar verwachting meer zijn dan het internetverkeer afkomstig van alle 94 miljoen smartphones in Brazilië tijdens een gemiddeld druk uur.

Om de World Cup in een context te plaatsten: wereldwijd zal het internetverkeer in 2018 een omvang bereiken van 132 exabyte per maand. Dat komt overeen met:

Streaming van de finale van de World Cup in Ultra-HD/4K naar 8,8 miljard schermen tegelijk;
5,5 miljard mensen die achterelkaar alle afleveringen van het vierde seizoen van ‘Game of Thrones’ bekijken in HD, of 1,5 miljard die het seizoen bekijken Ultra-HD/4K;
Streaming van de eerste aflevering van ‘House of Cards’ in Ultra-HD/4K naar 24 miljard schermen tegelijk;
940 biljard (1015) tekstberichten;
4,5 biljoen (1012) YouTube-clips.

Andere samenstelling
De samenstelling van het IP-verkeer zal de komende jaren drastisch veranderen. In 2018 zal het grootste deel van het verkeer voor het eerst in de geschiedenis van internet afkomstig zijn van andere apparaten dan personal computers. WiFi-verkeer zal het bekabelde internetwerkverkeer voor het eerst overtreffen. High definition (HD) videoverkeer zal meer verkeer genereren dan video in standaard resolutie aldus Cisco

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here