Maandag-Variaties een zomer evenementen in Veurne

film veurneDe Stad Veurne en dienst Cultuur en Erfgoed presenteren de Maandag-Variaties, een zomer vol kunst & cultuur in de mooiste monumenten van Veurne en de deelgemeenten

Bovenop concerten, theater, film, beeldende kunsten en dans aangeboden in de Westhoek en aan de Vlaamse kust, komt de cultuurdienst van Veurne met de 3de editie van de Maandag-Variaties. ‘In vorige edities bleek de formule van een cultureel evenement in één van de monumenten van de stad, een succes’ zegt Nathalie Delva schepen van cultuur te Veurne. Ze verklaart dat haar stadsdienst dit jaar weer op zoek ging naar vernieuwende en originele cultuurevenementen in de mooiste locaties. ‘Het enthousiasme van onze dienst wordt weerspiegeld in het aanbod dat vooral op Veurnenaren en hun buren is gericht. Ik ben er zeker van dat het opnieuw een groot succes wordt. Onze stad straalt op het gebied van cultuur en erfgoed een grote rijkdom uit naar de regio, ja het is één van onze troeven. Veurne moet niet alleen een trekpleister zijn voor mensen die in de zomer naar zee komen, het moet ook van binnen uit iets laten groeien waar elke Veurnaar trots op kan zijn’ laat schepen Delva noteren, ‘op dit vlak zijn de Maandag-Variaties 2014 volgens mij een schot in de roos’.

Op het cultuurmenu staan enkele grote namen. Op 7 juli is het tijd voor de opening van de zomerexpo ‘SAX LEEFT!’ in Kasteel Beauvoorde en komt de bigband ’t Mouvement de Variaties feestelijk inzetten. Op 14 juni verwachten we in de kerk van Booitshoeke het Koen De Cauter Quartet. Dan volgt de Belgische filmpremière van ‘Grazing the Sky’ die doorgaat op 21 juli in de Grote Schuur van het Bakkerijmuseum. In de Zuidkapel wordt dan op 28 juli een lezing gegeven door André De Poorter over het circusleven van vroeger. Op 4 augustus is het tijd voor klassiek, met liederen, opera en operette door Lies Vandewege en Lies Colman in het auditorium van de SAMWD. Dan trekken we naar ’s Heerwillemskappelle om er in de mikke van het Groot Westhof te genieten van een acrobatisch spektakel door Les Triplettes. Op 18 augustus mikken de Variaties op een jong publiek met de vertoning van ‘Water For Elements’ in de Oude Vleeshalle. Tot slot raakt de evenementenreeks de gevoelige snaar met een concert van Tcha Limberger en zijn trio in de kerk van Vinkem.

Elke maandag van juli en augustus – deuren 20 uur – aanvang 20:30 uur
Informatie: 058 33 55 35 / cultuurdienst@veurne.be
Reservatie via het E-loket op www.veurne.be
Toegangsprijs 5,00 euro – gratis voor bewoners met postcode 8630

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here