Hagelbui mogelijke erkenning als natuurramp

hagelstenenAangifte van schade hevige hagelbui in de nacht van 8 op 9 juni. Er is een mogelijke erkenning als natuurramp zegt de burgemeester van Evergem

In de nacht van zondag 8 op maandag 9 juni was er een onweer met een felle hagelbui. Inwoners die schade geleden hebben, moeten in eerste instantie contact opnemen met hun verzekeraar. Er zullen echter ook schadegevallen zijn die niet gedekt worden door de verzekering.

De gemeente zal die schadegevallen verzamelen en aandringen bij Binnenlandse Zaken om het onweer op het grondgebied van onze gemeente vannacht als ramp te erkennen. Dan kan er een tussenkomst zijn van het Rampenfonds. Voor een latere vergoeding van de schade is het alvast belangrijk om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen (foto’s, getuigenverklaringen…).

Melden van schade
Schade die is veroorzaakt door de hagelbui vannacht kan worden gemeld aan de Dienst Noodplanning in het Administratief Centrum Gemeentehuis, Fortune De Kokerlaan 11, 9940 Evergem, tel. 09 216 05 28 of via het Digitaal loket op www.evergem.be/noodplanning. Op maandag 9 juni zijn de gemeentediensten gesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here