Groepsaankoop zonnepanelen

energie-groenestroom

energie-groenestroomGroepsaankoop zonnepanelen – 1 week na de lancering van de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen overtreft het aantal inschrijvingen alle verwachtingen. Nog voor de informatiecampagne goed en wel gelanceerd is, staat de teller voor de vrijblijvende inschrijvingen reeds op meer dan 2400.

De provincie Antwerpen lanceerde maandag een groepsaankoop voor zonnepanelen (groene-stroom). Na de afschaffing van de subsidies kende de markt voor zonnepanelensystemen in 2013 een enorme terugval en werden er in de provincie Antwerpen bij benadering slechts 375 zonnepanelensystemen geïnstalleerd. De provincie wil deze markt opnieuw een boost geven en mensen ervan overtuigen dat zonnepanelen nog steeds een erg goede investering zijn. Met al meer dan 2400 inschrijvingen na amper 1 week lijkt ze hierin goed op weg. De eigenlijke informatiecampagne moet immers nog van start gaan.

Gedeputeerde voor energie Inga Verhaert: ‘We voelden wel al een tijdje aan dat de mensen zaten te wachten op deze actie, maar het hoge tempo van de inschrijvingen verrast toch. Mensen hebben duidelijk behoefte aan degelijke informatie over groenestroom en zonnepanelen. Met deze groepsaankoop gaan we natuurlijk een stap verder en zorgen we voor goede informatie, goede prijzen én volledig geplaatste zonnepanelensystemen. Wie investeert in zonnepanelen behaalt dan ook een erg interessant rendement op zijn investering’.

Volgende week start de provincie dus in samenwerking met de gemeenten de informatiecampagne voor de groepsaankoop op via posters, folders en de gemeentelijke informatiekanalen. Er komen advertenties in kranten en weekbladen, maar ook spotjes op de regionale zenders. Vrijblijvend inschrijven kan nog tot 12 augustus. Inschrijven kan nog tot en met 12 augustus op www.samengaanwegroener.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here